Líčka na šošovici a mrkvovom pyré

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 29. apríla 2015
Líčka na šošovici a mrkvovom pyré
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
80 g
2 ks
100 g
5 zrniek
3 ks
3 vetvičky
250 ml
50 ml
Mrkvové pyré:
400 g očistená
50 g
30 g
1/2 ks
Šošovicový šalát:
150 g
2 ks
1 ČL nasekaná
30 g




Postup

  1. 1

    Bravčové líčka osolíme, okoreníme a opečieme v bravčovej masti. Líčka vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a zeler nakrájaný na malé kúsky. Zalejeme balzamikovým octom, ktorý necháme odpariť a pridáme červené víno, tymian, nové korenie a klinčeky.

  2. 2

    Do výpeku vložíme opečené líčka a pod pokrievkou na malom ohni dusíme domäkka. Vyberieme koreniny a šťavu aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šťavu dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme vodu a pridáme maslo. Zázvor nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu, ktorú pridáme ku kaši spolu so šťavou z polovice limetky. Všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a mletým muškátovým kvetom.

  4. 4

    Šošovicový šalát: Šošovicu namočíme, vodu vylejeme a v čistej vode varíme takmer domäkka. Na masle opečieme šalotku, pridáme šošovicu, dobre prehrejeme a ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jamarlen
ach, svatá ludmila, krása!hriech nezažiť…. určite vyskúšame do leta horúceho. pán šéfkuchár, máte skvelé nápady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia