Líčka na šošovici a mrkvovom pyré
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 29. apríla 2015

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 5 zrniek |
|
| 3 ks |
|
| 3 vetvičky |
|
| 250 ml |
|
| 50 ml |
|
| Mrkvové pyré: | |
| 400 g očistená |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Šošovicový šalát: | |
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL nasekaná |
|
| 30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové líčka osolíme, okoreníme a opečieme v bravčovej masti. Líčka vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a zeler nakrájaný na malé kúsky. Zalejeme balzamikovým octom, ktorý necháme odpariť a pridáme červené víno, tymian, nové korenie a klinčeky.
- 2
Do výpeku vložíme opečené líčka a pod pokrievkou na malom ohni dusíme domäkka. Vyberieme koreniny a šťavu aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šťavu dochutíme soľou a korením.
- 3
Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme vodu a pridáme maslo. Zázvor nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu, ktorú pridáme ku kaši spolu so šťavou z polovice limetky. Všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a mletým muškátovým kvetom.
- 4
Šošovicový šalát: Šošovicu namočíme, vodu vylejeme a v čistej vode varíme takmer domäkka. Na masle opečieme šalotku, pridáme šošovicu, dobre prehrejeme a ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu