Líčka na šošovici a mrkvovom pyré
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 29. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
5 zrniek |
|
3 ks |
|
3 vetvičky |
|
250 ml |
|
50 ml |
|
Mrkvové pyré: | |
400 g očistená |
|
50 g |
|
30 g |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
Šošovicový šalát: | |
150 g |
|
2 ks |
|
1 ČL nasekaná |
|
30 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové líčka osolíme, okoreníme a opečieme v bravčovej masti. Líčka vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a zeler nakrájaný na malé kúsky. Zalejeme balzamikovým octom, ktorý necháme odpariť a pridáme červené víno, tymian, nové korenie a klinčeky.
- 2
Do výpeku vložíme opečené líčka a pod pokrievkou na malom ohni dusíme domäkka. Vyberieme koreniny a šťavu aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šťavu dochutíme soľou a korením.
- 3
Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme vodu a pridáme maslo. Zázvor nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu, ktorú pridáme ku kaši spolu so šťavou z polovice limetky. Všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a mletým muškátovým kvetom.
- 4
Šošovicový šalát: Šošovicu namočíme, vodu vylejeme a v čistej vode varíme takmer domäkka. Na masle opečieme šalotku, pridáme šošovicu, dobre prehrejeme a ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu