
Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Špenátové pie
Recept mám z relácie chuťovky , kto miluje špenát ako ja tak ho určite vyskúša.

Šalát z kreviet a ryže s mangom
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou,...

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Guláš z húb a paprík
Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...

Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...

Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.

Lesso - talianske sedliacke hody
Toto jedlo by si vyslúžilo nemecký prívlastok" EINTOPF"- je to naozaj jedlo z jedného hrnca. Má...

Zemiakové placky s údeným
Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte...

Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Slaninkové tofu
Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a...

Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou
Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Kôprová polievka so zemiakmi, s opraženou slaninou a vareným vajcom
Bez octu, cukru, s kyslou aj sladkou smotanou.

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom....

Rýchlo hotová rastlinná jaternica
Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...

Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...

Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Kuskusový šalát
Tento recept bol uverejnený v Plus jeden deň. Chcem sa s vami o tento recept podeliť....

Zeleninové čevapčiči
Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť. Vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo...

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)