Teplý šalát zo zelenej špargle

elixir - fotkaelixir, 9. mája 2015
Teplý šalát zo zelenej špargle
Foto: elixir

Jednoduché jarné jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks zelená
4 ks menšie
4 ks červené
1 ČL čerstvá
1 ks
3 PL
2 PL
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť vajce. Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky. Špargľu opláchneme a rozkrojíme na podlhovasté časti. Dáme ich do osolenej vriacej vody a necháme 8 minút variť.

  2. 2

    Reďkovku umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Opláchneme žeruchu. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme v ňom strúhanku.

  3. 3

    Keď sú špargľa a zemiaky uvarené, vývar scedíme a odložíme, potom k uvarenej zelenine pridáme reďkovky.

  4. 4

    Naložíme na taniere, polejeme maslom so strúhankou, obložíme na štvrtiny rozkrojeným ošúpaným vajcom a posypeme žeruchou.

Diskusia k receptu

tassiedevil
ja pridávam 5*****, chutné a zdravé...:) ak môžem poradiť, špargle stačí 2 min vo vriacej vode a pokiaľ je chceš použiť v studenom šaláte, tak ju hned schladiť v studenej vode.... to len na okraj:)
1x elixir
afataga
parada, jedlo aj foto, zistila som, ze zelena sa da jest aj surova, ak je mlada, ma chut trochu ako mlade hraskove lusky, oprobuj
1x elixir
frezia
Veru si dnes ten salat urobim. Vsetko mam doma. Dakujem za inspiraciu.
1x elixir
elixir
Ďakujem vám za milú odozvu a tipy. :) Nech vám šalát chutí, ak (keď) ho pripravíte.
mesiar50
Velmi pekne poskladane.Som skor na maso, ale takyto salat by som urcite neodmietol.Kk dakujem.
1x elixir
katka78
Príjemné, chutné jarné jedlo s peknou fotkou lákajúcou ho vyskúšať. Pekne.
1x elixir
elixir
Vďaka za pekné slová... Šalát by mohol byť fajn aj ako príloha napr. k mäsu, nemusí to byť "buď-alebo". :)
kukulienka71
No, krása! zase sa opakujem, ale keby si mi naservírovala suché seno, bolo by to určite tak krásne naložené, že by som bez reptania papala:-)) teplé šaláty vždy a toto zloženie je super;-)
1x elixir
tiginko
perfektne si to vymyslela @elixir , šikulka. Dnes som robila podľa tvojho receptu špargľovú polievku s medvedím cesnakom a tu aha, opäť špargľa v tvojej kuchyni :-)
1x elixir
elixir
Ďakujem a budem sa tešiť, ak sa šalát vyskytne i na vašom stole :)
kecemis
Tvoj salat nema chybu. Urcite vyskusam, ale skusim naiesto zemiekov pouzit kvaku.
1x elixir
mariamka
@elixir dnes som sa nechala inspirovat tvojim salatom, trosku "pokrsteny" smotanou vyborne posluzil samostatne aj ako priloha, dakujem za celu osadku :)

tiginko
ty musíš mať akú fasa posádku @mariamka ! Moja časť (spriaznenej) posádky nebýva so mnou, len ju inšpirujem a pozývam na víkendové obedy. Inak muž klasika (haha, aj tak šmrncnutá nenápadne mojimi veeeľmi nenápadnými úpravami) a ja sama samučičká som na takéto fajné úlety. Ste úžasné baby :-)
elixir
@mariamka teším sa, ďakujem, za odozvu i peknú fotku :) Keď vidím pečený syr, mi pripomenulo, že už dlho sme taký nemali a ako kombinácia to vyzerá moc dobre - zapekala si ho samotný alebo si kvapla aj med, či pridala trochu korení? :)
mariamka
@elixir toto bol neochuteny hermelin, na ten len podrvim korenie a pokvapnem olivovym olejom a robim ho pomaly na panvici, okrem neho som robila este enciany ochutene zelenym korenim a muzovi klobasu, proste vecera jak vysita :) ale mozes si ho ochutit urcite aj medom, dobry napad, napr. s chilli... vyspekuluj :) inak salatik som este zakvapla citronom, je vyborny! @tiginko dojde aj na mna, ked "banda vyleti", zatial takto "poloklasikujem" :) baby pekne rano..
1x elixir