Foto: elixir
Jednoduché jarné jedlo.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť vajce. Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky. Špargľu opláchneme a rozkrojíme na podlhovasté časti. Dáme ich do osolenej vriacej vody a necháme 8 minút variť.
- 2
Reďkovku umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Opláchneme žeruchu. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme v ňom strúhanku.
- 3
Keď sú špargľa a zemiaky uvarené, vývar scedíme a odložíme, potom k uvarenej zelenine pridáme reďkovky.
- 4
Naložíme na taniere, polejeme maslom so strúhankou, obložíme na štvrtiny rozkrojeným ošúpaným vajcom a posypeme žeruchou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu