
Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....

Cuketovo- fazuľkové placky s kyslou smotanou
všetky suroviny postruhame, dame do väčšiej misy, kde pridame celozrnu pšeničnu muku, korenie , sol , majoranka+vajcia,...

Halušky s tvarohom, škvarkami a cibuľkou
Veľmi obľúbené jedlo. Varím ho najradšej, keď mám domáci tvaroh.

Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich...

Lososovo-špargľové lasagne
Inspiraciu na toto jedlo som nasla na tejto linke http://www. taste. com. au/recipes/22213/salmon+leek+and+asparagus+lasagne

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Kuřecí křidýlka v pikantním těstíčku
Křidýlka rozdělíme na 3 díly, špičky použijeme na vývar, další část třeba upečeme nebo použijeme...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Cannelloni v paradajkovo-zeleninovej omáčke
Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia...

Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na...

Krémová polievka s cuketovými rezancami a restovanými paradajkami
Cuketové rezance - ak ste ich ešte nejedli, je načase ich vyskúšať.

Treska zo slnečnicových jadierok
Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho...

Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...

Metilo
Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť...

Malinové palacinky (raspberry pancakes)
V jednej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, a škoricu...

Ryžová kaša s mäskom
Tento recept pripravujem svojej dcérke, ktorá je stále dojča a má ho často na obed, ...

Bramboračka s bedlou
Tak když jsem chtěl ukázat bedlu na klacíku psal i o polévce. Vím, že tu...

Cestoviny a la Austria
Nemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a...

Gemistá trochu inak
Hovorí sa, že stredomorska kuchyňa je jednou z najzdravších. Použitie čerstvej zeleniny, rýb, ...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Grilované kľúčové kosti z Pandy
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu...

Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...