Kačacie prsičká s medvedím cesnakom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 30. apríla 2012
Kačacie prsičká s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

400 g
400 g
100 ml
2 strúčiky
4 ks
100 ml
60 g
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžové rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Kačacie prsia potrieme sójovou omáčkou a pečieme pri 180 oC 20 minút.

  2. 2

    Vo woku alebo na panvici zohrejeme olej a postupne pridávame nasekaný cesnak, vajcia, ryžové rezance, na plátky nakrájané kačacie prsia a baby karotku.

  3. 3

    Ochutíme sójovou omáčkou a cukrom, restujeme asi dve minúty. Pri servírovaní pridáme ešte čerstvý medvedí cesnak.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Ja tam medvedí cesnak nevidím, skôr to vyzerá na šikmo krájaný pórik,a zelinka vľavo určite niáe je medvedí secsnak
náš medvedí cesnak ( privstali sme si,túra do lesa ....fuška,ale inak nádhera divé čerešne,trnky v kvete ako nevesty....okrem peľu sladkosť vo vzduchu :-D....ani nevonia,chúďatko bez šťavy ...je veľmi sucho :-( a ide veľmi skoro do kvetu,nepamätám takú zlú kvalitu,bežne z neho robievam skvelé pesto,no tentoraz nemám chuť....u nás je vegetácia posunutá,čiže nie je zostarnutý