Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou fotorecept

bogar - fotkabogar, 4. marca 2012
Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept)
Foto: bogar

skvelý obed aj keď trošku viac kalorický :)

6
porcií
20 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
250 ml
1 ks
1 kocka
300 ml horúca
Koreniny:
2 ks
1 1/2 PL
2 strúčiky - strúčiky
2 a 1/2 PL
1 ks
100 g
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    pripravila som si suroviny len tak na ukážku .... :)

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozpustila som si maslo a opražila som do sklovita cibuľku. Ďalej som pridala klobásku (ktorá bola z pravej zabíjačky a dostali sme ju ako darček od našich dobrých kamarátov Zuzky a Maťka- Ďakujeme) nakrájanú na drobno a chvíľku poopekala. Na zmes som dala nakrájané mäso na kocky a opekala kým obelelo... na obielené mäsko som pridala čierne korenie, gulášové korenie, rascu, zázvor, sójovú omáčku, soľ, mletú papriku a všetko som to premiešala .... :)

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zaliala som si vodu z konvice a dala som do nej rozpustiť bujón ....

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    orestované mäso som zaliala bujónom ale keďže sa mi zdalo málo tak som pridala ešte asi pohár vody, ďalej bobkový list, a lyžičku cukru ... všetko som premiešala a zhruba hod a pol dusila ...

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď sa všetko pekne zdusilo a zmäklo pridala som kapustu nepremytú ale zbavenú prebytočnej šťavy , ktorú som odložila pre prípad že by bol guláš málo kyslý alebo hoc aj na polievku kyslú ... :) všetko som premiešala pridala cesnak prelisovaný a dusila som to 15min aby kapusta zmäkla , ale záleží aj od druhu kapusty.... :)

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po zmäknutí kapusty som vymiešala v smotane múku a zaliala som to do gulášu .... :) nechala som to prejsť varom a ochutnala som to zdalo sa mi málo zázvoru tak som ho tam ešte trochu pridala ale to záleží na tom či máte radi štipľavé jedlá .... na záver som ho podávala s knedľou .... prajem dobrú chuť ... :)

    Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
aj klobásu mám zakázanú, ale vyzerá super, vonia až sem. Ja asi budem robiť len z kuracieho mäsa, už som tak robila je celkom chutný.
mata3636
no mne veľmi nejde dokopy segedínsky a zázvor+sójová omáčka. ale ked vám tak chutí
bogar
zazvor je pre mna nahrada chilli lebo ho nemozem a zazvor suseny stipe :) a sojovka ju ani citit nebolo vobec nemusi byt :) ale kazdi mame svoje chutky a grify :)
bogar
a z kuracinky som robila aj ja pred tym ale kedze som mala masko z domacej ciernej svinky chovanej len na trave tak som si povedala skusim :) @tinca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia