,,Bundáš,, knedľa

rebulienka07 - bez fotkyrebulienka07, 2. júna 2014

Podla mňa to je lepšie ako s chlebom.No1

2 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Knédlu natrieme s jednej strany polovicou syra, položíme plátok šunky, obalíme v rozšľahanom osolenom vajci a opečieme s oboch strán na horúcom oleji.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobré na zužitkovanie zvyškov...poradím ďalšiu variáciu, ktorú zvyknem robiť z chlebom: Dva plátky spolu natrieť mäsovou/pečeňovou pomazánkou/paštétou a obaliť tak vo vajíčku. Je to vynikajúce, navrch sa môže po upečení tenko natrieť horčica a posypať drobno krájanou cibuľkou. Mňam!!
sovka62
Aj ja som už skúšala knedľu vo vajci. Pôvodne som robila ako mama, knedľu nakrájať, pridať do riedkej praženice a trochu prehriať. Potom som si v Pezinskej vinárni v Trnave (blahej pamäti, už je po nej, nevaria, radšej z nej spravili herňu, zrejme to lepšie sype) odkukala akúsi knedľovú omeletu. Kocky knedle sa vopred opražia do červena na tuku, zalejú rozšľahaným vajcom a dopečú.
Ten prvý spôsob som zavrhla, lebo knedľa mazľavá, po čase aj druhý ostal v nemilosti, lebo kocky knedle sa napili tuku, tak som vyskúšala namočiť knedle do vajca a tak upražiť a hurá, zatiaľ som spokojná, takto mi to chutí. Ale poznám sa, tak mi kdesi v malom mozgu piští : Dokedy!?
cinka71
Ja zostatkovú knedľu namočím do cestíčka,opražím a deti ju zbožňujú ako sladkú papanicu - ešte horúcu potrieme džemom alebo pocukrujeme atď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia