Jarné pohánkoto

receptyodveron - fotkareceptyodveron, 19. marca 2016

BEZ MLIEKA, LEPKU, VAJÍČKA a SÓJE. Viac receptov na: https://www.facebook.com/ReceptyodVeron/

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
 kúsok
 hrsť (alebo sušené)
1 ks
250 g
100 g (alebo mrazený)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V hrnci si osmahneme na olivovom oleji nadrobno nakrájaný pór. Pohánku si prepláchneme a pridáme do hrnca. Chvíľku restujeme a následne zalejeme dvoma hrnčekmi vriacej vody. Osolíme a okoreníme. Pridáme aj rozmrazený alebo čerstvý hrášok a pohánku uvaríme ako ryžu. Po uvarení ju ešte môžeme zabaliť do deky a nechať dôjsť.

  2. 2

    Medzitým si baklažán umyjeme, pokrájame na kolieska, nasolíme a necháme pustiť vodu. Sušené hríby si zalejeme vriacou vodou (tento krok vynecháme v prípade, že používate čerstvé hríby). Fazuľkové lúsky si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Keď baklažán pustil vodu, umyjeme ho a osušíme kuchynskými utierkami. V hlbšej panvici si rozohrejeme olivový olej. Hríby zlejeme a prvé ich pridáme do panvice. Následne aj fazuľové lúsky a na kocky nakrájaný baklažán. Všetko spolu podusíme domäkka a nakoniec primiešame k pohánke. Svieže a sýte pohánkoto je na svete!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia