Jahodové parené buchty s jahodovou omáčkou fotorecept
Foto: rennatte
Pre mňa jedlo so spomienkami na leto a letné prázdniny na dedine, keď sme buchty uchýtali z tácky a jedli vonku na dvore, tieto Zobraziť celý popisPre mňa jedlo so spomienkami na leto a letné prázdniny na dedine, keď sme buchty uchýtali z tácky a jedli vonku na dvore, tieto som vylepšila omáčkou na ktorú ma inšpiroval recept od Čistinky, ktorá ju používa na tvarohové guľky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia trochy cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, pridáme do múky aj so zvyšným mliekom a rozpusteným maslom, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí rozvaľkáme, vykrojíme kolieska, na každé položíme jahodu obalenú v cukre
-
2
zabalíme a vytvarujeme buchty, ktoré varíme nad parou 10-15 minút
-
3
Kým sa paria buchty si pripravíme omáčku. Jahody rozmixujeme. Cukor zalejeme vodou a dáme variť, kým sa cukor nerozpustí,
-
4
pridáme rozmixované jahody, premiešame a necháme prejsť varom
-
5
dochutíme citrónovou šťavou, odstavíme
-
6
prelejeme cez husté sitko
-
7
hotová jahodová omáčka
-
8
buchty polejeme jahodovou omáčkou
Diskusia k receptu