Špaldový kysnutý koláč bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 10. júna 2013
Špaldový kysnutý koláč bez mlieka
Foto: dada777

Klasický kysnutný koláč bez mlieka, ale teraz z čisto špaldovej múky. Je vhodný pri bezmliečnej, bezvaječnej diéte a tiež pri intolerancii pšenice. Takže ak Zobraziť celý popisKlasický kysnutný koláč bez mlieka, ale teraz z čisto špaldovej múky. Je vhodný pri bezmliečnej, bezvaječnej diéte a tiež pri intolerancii pšenice. Takže ak zvyknete piecť zo špaldovej múky, tak potom nech sa páči...

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

180 ml
70 ml
0,5 ks
2 PL
330 g
15 g
Drobenka:
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Vykysnuté droždie pridáme k ostatným surovinám a ručne, alebo v domácej pekárničke si zamiesime vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plech a necháme podkysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto pokladieme čerstvým alebo kompótovým ovocím a môžeme posypať drobenkou. Drobenku som pripravila z bielej špaldovej múky, prášk. cukru a trochy oleja.

  3. 3

    Koláč pečieme pri 180°C asi 20 minút. A po vychladnutí sa môžeme dať na ochutnávanie a veru z tej špaldovej múky chutí výborne. Dobrú chuť!

    Špaldový kysnutý koláč bez mlieka - obrázok 3

Diskusia k receptu

paploska
aj ja ho robievam, len by som nevedela popísať ten pomer, pretože je "od oka". vyzerá chutne. slivky milujem. práve som dokončila slivkové knedle :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia