Žemľovka s makom a pudingom
Túto alternatívu som vymyslela z jednoduchého dôvodu: nemali sme doma tvaroh a mama dostala chuť na žemľovku....
Tajne zeleninové omeletky
Sú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem...
Zapekané všeličo
povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov... ale co zena nespravi pre...
Zemiakový šalát s koriandrovou a petržlenovou vňaťou
Myslel som si, že čo sa variantov so zemiakovými šalátmi týka, nič nového pod slnkom...
Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?
Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...
Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...
Ravioly s kačacinou
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a...
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...
Halászlé
Kotlíkové halászlé - až sa bojím, že sa spustí tradičné komentárové peklo o autenticite :) #takto...
Baklažán s cesnakom
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.
Polievka z artičok a baklžanov
Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra...
Palacinky s lososom
vajcia zmiešame s mukou štipkou soli a s mliekom, vypracujeme hladke cestonechame 30 min. odpočinuť. špenat umyjeme...
Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...
Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...
Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...
Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.
Zeleninová zmes v papierovom batôžteku
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji spolu s cibuľkou a cesnakom päť minút....
Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Plnená tortilla s jogurtovým dipom
Na rozohriatu panvicu vylejeme vajcia a osolíme ich.
Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.
Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Tanier s bravčovým bôčkom
Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol...