Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom

stefanm - fotkastefanm, 31. marca 2014
Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom
Foto: stefanm

Vôbec som nemyslel , že tu tento recept pridám , ale keďže ma pri jeho podávaní zaskočila veselá príhoda tak som vám ho spracoval Zobraziť celý popisVôbec som nemyslel , že tu tento recept pridám , ale keďže ma pri jeho podávaní zaskočila veselá príhoda tak som vám ho spracoval .

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
3 PL
1 ks (ľadový šalát)
1 hrsť
2-3 ks
2 ks
 na doriedenie




Postup

  1. 1

    Uvaríme si vajíčka na tvrdo , schladíme ich a odložíme . Na oleji opražíme múku , zalejeme smotanou a podľa potreby doriedime mliekom a ochutíme soľou , cukrom prípadne citrónovou šťavou . Pridáme nakrájaný šalát , medvedí cesnak , na kocky pokrájané uvarené zemiaky krátko povaríme a podávame so strateným vajíčkom .

    Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom - obrázok 1
  2. 2

    Stratené vajíčko , podľa môjho original receptu , si pripravíme tak , že si uvaríme vajíčka na tvrdo , omylom ich strčíme na také miesto , že sa nám aspoň na hodinu stratia a za neustáleho nadávania prehľadávame celý byt až kým ich nenájdeme v košíčku pri zemiakoch ...

    Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom - obrázok 2
  3. 3

    ... !!!

    Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom - obrázok 3

Diskusia k receptu

daguska
Moj otec toto jedlo miloval.Horuce,aj studene.Vdaka za pripomenutie.
stefanm
Myslím , že východniarsky valčíček k tomuto receptu pasuje . ...raz-dva-tri ... raz-dva-tri ....



babkamt
Môj muž na jar často spomína na túto omáčku. Ja ju ale nemusím. No polepším sa a aspoň raz mu je tento rok uvarím :-) Ešte že si ju pripomenul.
eviana
Ja túto omáčku (u nás v TT sa nevraví prívarok ale omáčka) milujem... u nás sa posmaží cibuľka a slaninka, až potom príde šalát a vajíčka sa rozbíjajú priamo do omáčky, na záver kôpor... Ďakujem za pripomenutie, už sa jej neviem veru dočkať... a vďaka aj za úsmevnú príhodu so stratenými vajcami :)))
fi0na
mnam toto robievam cele leto, davam aj ocot nech je to pekne kysle :) len tie vajcia sa mi nikdy nepodarili ako tebe :)))
mariamka
mali sme pred tyzdnom ale bez vajca, aspon sme ho nemuseli hladat:), fajn, ze si dal medvedi cesnak, ten tam urobi svoje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia