Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.
Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...
Tuniak v sezame s brokolicou
Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, ...
Brokolica zapečená s bryndzou a prosciuttom
Nemám rada, keď sú zapečené jedlá skôr dusené, ako zapečené. Ja najradšej takto naplocho......
Panenka v župane Fera Mikloška
Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane
Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...
Kelovo-mrkvové placky
... už dlhšie sme na jedálničku nemali nič kelové, nejako ho pri nákupoch z nepochopiteľného dôvodu...
Fantastický francúzsky bezlepkový chlebík a bagetky
Tak tento bezlepkový chlebík je môj No. 1:) Piekla som ho už viackrát a vždy sa podaril,...
Bezlepkový obed z jedného hrnca
Aj vám prekáža po obede neporiadok? Máme pre vás riešenie. Bezlepkový obed z jedného hrnca....
Zemiaková baba s údeným mäsom
Dajte si s nami fantastické a pritom úžasne jednoduché jedlo zo zemiakov....
Langoše s bylinkovým dresingom
Z múky, mlieka, vody, kyslej smotany, droždia a zo štipky soli pripravíme vláčne...
Alsaský Flammkuchen
Múku a droždie zmiešame. Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi. Vypracujeme...
Orechové zapekané palacinky
Tento dezert sa pôvodne volá Szentgyörgyi palacsinta(voľný prekl. palacinky zo sv. Jura), zapáčil sa mi v jednej...
Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi
Na tento recept som natrafila na jednej internetovej stránke, trochu si ho upravila pridaním póru a...
Kuracie soté so špargľou a omeletou
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam....
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Zemiakový šalát a kuracie rezne
Upravená klasika... Šalát: Kedysi som si pýtala recept na zemiakovo-cibuľový šalát (s nálevom, bez majo)...
Kysnuté sadlové šatôčky s vanilkou a orechovým posypom
Už tu mám viac receptov na sadlové cesto, ale na kysnuté sadlové ešte nemám. Ponúkam...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre
Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Kuracie placky so syrom
Jednoduché a ideálne víkendové jedlo, na ktoré za pár minút zmiešate všetky suroviny a opečiete na...
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
Nugetky z morčacieho prsičká so zemiakovým pyré
No a toto som mala dnes na obed ja. Hoci sme len dvaja, nelení...
Kuracie prsia s mrkvou a pomarančom
Někdo mi tady napsal, že ještě že sem-tam hřeším a vařím taky vepřové maso:-)). Ale...
Kura a la sviečková
Nedávno tu bol podobný rcp z kuracích pŕs, ja ho robím z horných stehienok a...
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...
Karfiolová polievka so zelerom
Chutná, sýta karfiolová polievka s bulvovým zelerom. Je jednoduchá a rýchla na prípravu. Takto...
Pšenový šalát s tuniakom
Kedysi veľmi dávno som jedla na návšteve chutný ryžovo-tuniakový majonézový šalát, dlho som hľadala recept ale...
Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...
Šalát z Matjesov - Heringssalat
Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik....