Foto: ewitka123
Recept mam z nejakej relacie o vareni. Zaujal ma hlavne svojou jednoduchosťou a neskor aj chuťou. Dnešne menu malo doma uspech :)
Suroviny
350 g |
|
100-120 g |
|
1 lyžička |
|
150 ml |
|
|
|
na vypražanie |
|
Omačka: | |
4 dcl |
|
3 lyžice |
|
2 lyžice |
|
2 struky |
|
1-2 lyžice |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrajame na rezance a trošku ich posolime. Pripravime si muku, vodu, soľ a prašok do pečiva spolu miešame, kym nam nevznikne hľadke cestičko, do ktoreho namačame kuracie rezance a vypražame ich v horucom oleji z oboch stran. Nechame na papierovej utierke vysať olej a servirujeme.
- 2
Omačku si pripravime tak, že si dame prevariť vodu pridame do nej sojovu omačku, cukor, pretlačeny cesnak a trošku zahustime solamylom. Omačku servirujeme v miske a kuracie tyčinky si počas jedla do nej omačame. Vhodnou prilohou je ryža a zeleninovy šalat.
- 2
Diskusia k receptu