Králik v kapuste fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. novembra 2013

Dnes máme na obed domáceho králika, ktorého som urobila na kyslej kapuste...veľmi chutný..

4
porcie
70 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1
1 PL
podľa chuti
štipka
štipka
štipka
2 strúčiky
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na rajnicu som si dala 1 lyžicz bravčovej masti, keď sa zohriala, pridala som pokrájanú cibulu a cesnak...orestovala a pridala som pokrájané králičie mäso..mäso som obrezala z kostí...

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso som nechala, aby sa odparila všetka voda...občas som pomiešala...potom som pridala, soľ, korenie,červenú mletú papriku...všetko som premiešala a nechala chvíľku prejsť varom, aby sa chute spojili...

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hneď som pridala aj kyslú kapustu..

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a za jednu lyžicu domáceho kečupu a podliala vodou..

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    postupne počas varenia som podlievala vodou...varilo sa 70min..hotové jedlo som ešte dochutila a odstavila..pripravila som si ako prílohu celé drobné zemiaky, ktoré som najprv chvíľku povarila v šupke a potom opiekla na masti..

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotové jedlo som servírovala na taniere...dobrú chuť..

    Králik v kapuste (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

anina6
tvoj kuchársky rukopis sa hneď pozná Izka, delikateska. krásne naservírované, s láskou uvarené chutné jedlo.
tatranka
Tiež som spoznala hneď tvoje krásne upravené a uvarené jedlo./ No prepáč,zajačika nemusím/ mrzí ma to,no je to pozostatok z dávnejšej doby.
No som presvedčená,že je tu strašne veľa varecháčov,ktorý tento tvoj recept určite zopakujú.
izabella929
@anina6...nu ž, mám tu mnoho receptov, to sa vie, že mám rada všetko krásne a teda aj pekne upravené jedlo na tanieri...Ďakujem pekne Aninka.-)
veronika353
Dnes jsme měli králíka,ale pečeného vcelku na česneku a slanině.Zaujal mě i tento recept,ukládám a určitě vyzkouším :-)))
mariamka
presne tak, rukopis je zrejmy, a o to milsi :) @izabelkine recepty nikdy nesklamu, s laskou uvarene, skromne podane, prezentuju sa sami, ... robim bezne bravcove, kura s kysl. kapustou, kralika ma nenapadlo,, urcite chuti skvele, a kto ma predsudky, je to skoda, lebo je to zdrave, dietne, chutne mesko,, mne beha zajac po byte uz nejaky-ten rok /domaci maznacik/ ale to neznamena, ze kralika nevarim .. jasne ze nie tohto :)
ancicka
ja síce králiky nechovám,no viem,že je to fajné dietné mäsko.
eviana
@izabella929 , a tu je ten Tvoj zajko ukrytý... ako vždy navarené aj načančané s láskou a precíznosťou hodnou gazdinky Tvojho rangu... krása na tanieri, nebíčko v papulke :)
salinka
@izabelka určite dobré jedlo. Skoro ako králičí perkelt zo Segedína:-) My sa snažíme troška prekabátiť tú zajačiu chuť, preto ho pečieme s grilovacím korením a na kyslej kapuste. Preto si tento tvoj recept ukladám, aby som nezabudla. Určite mi bude chutiť:-)
sracz
Musím sa priznať k veľaročným skúsenostiam v chove domácich králikov i zajacov a v následnom využití ich mäsa v domácej kuchyni i údiarni! Keď úprimnosť tak úprimnosť!!! Nikdy som nepripravovak, ani nejedol toto super ľahké mäso v kombinácii s kyslou kapustou. Takže, milá @izabella929 opäť si ma "načapala na hruškách" a otvorila mi "gastronomický vesmír" dokorán! Ďakujem za krásny rcp aj za inšpiráciu!!! ... o dôvod viac, zháňať farmára, zaoberajúceho sa domácim chovom týchto "muc_muc ušiakov"! Ukladám do svojej "kuchárky" a teším sa na jeho realizáciu!
izabella929
@pusta..bola by som veľmi rada, keby si sa prestala na Fecebooku baviť na môj účet..v presvedčení, že múdri ľudia žijú iba v Bratilave...škoda, že si nepochopila humorný názov môjho receptu a že to vychádzalo z toho, že sa hovorí,,,mali sme zajaca v kapuste,,,ak sa jedná o to že niekto cudzí vstúpil na náš pozemok...je mi nad slnko jasné, že som varila domáceho králika a teda názov mal byť: králičie kúsky v kapuste..prosím, neodpovedaj mi...nezaujíma ma to...ďakujem....
evusik
@izabella929 kedysi sme aj mi chovali zajacov a veru keby som nejakého mala upiekla by som ho podľa tvojho receptu, vyzerá veľmi chutne... ako napokon všetky tvoje recepty :)
pusta
@izabellka929 , nebavila som sa na tvoj účet. pochválila som ti tvoj recept.
pokiaľ viem, to som písala evičke, ktorá si to poplietla a vôbec nie tebe. však mne je jasné, že si robila králika.
vyprosím si od teba pri všetkej úcte, aby si ma osočovala a obviňovala, z niečoho, čo som neurobila!!!
povedz mi,. o čo ti vlastne ide v skutočnosti????
rada by som verila, že si sa iba zmýlila a bolo to z tvojej strany iba nedorozumenie.
ešte som nikdy nič od teba nehanila, ale s obdivom som všetko pochválila...
pusta
pridávam komentáre z fb @prevsetk ýchvarechacov, aby bolo jasné, že som sa vonkoncom nebavila na účet receptu od @izabella929 , naopak som jej recept pochválila, ako ešte vždy.
Eva Poláková Adamcseková Zajko a kapusta, to k sebe patrí... krásne
Pred 15 hodinami · Páči sa mi to

Pavel Snopko z a j a č i n k a???? m ň á á á á m....v žiadnom prípade by som nepohrdol.
Pred 14 hodinami · Páči sa mi to

Anna Mádayová Izka, to je asi ten králik v kapuste z Varechy, však?, Už som pozerala, aký musí byť super
Pred 14 hodinami · Páči sa mi to

Izabela Ráczová Anička, áno recept som dala aj na Varechu...
Pred 14 hodinami · Páči sa mi to

Iby Meszarosova pekný receptí
Pred 5 hodinami · Páči sa mi to

Iby Meszarosova evička, kukuk toto je králik a nie zajac - a v tom je veľký rozdiel to veru nie je jedno, inak chutia
Pr
eviana
No ja mám z toho niekedy fakt hokej, že čo je zajac a čo je králik, priznávam a mrzí ma, že som to tak domotala... môj otec pochádza zo Záhoria a my sme doma mali "ZAJÍCÚ" aj keď to boli králici, tak prosím ospravedlňte moju chybu...
pusta
@eviana , dakujem
lebo zámer bol očierniť ma a neopodstatnene.
izabellkin recept som pochvállila aj tu aj na fb
a tebe ten hokej v komente na fb vysvetlila
tiginko
vďaka tomu, že tu zase vystrája škodná, som si všimla nejako prehliadnutý pekný recept. Ja králiky zbožňujem, vychutnávala som si ich u mojej českej babičky každé prázdniny a moja mama ich vedela pripraviť fantasticky. Len bohužiaľ odkedy deti mali domáceho mazlíčka Benyho, tak má tento druh živočíchov zákaz na náš stôl. A manžel mu nie je tiež vôbec naklonený, lebo jeho otec mu ako dieťaťu nahovoril, že keď mu povedia, že má na tanieri zajaca, to ešte neznamená, že to nemôže byť mačka :-) Tento spôsob prípravy je pre mňa novinka, ale nepoznám zlú kombináciu kyslej kapusty a mäsa. Super Izka
izabella929
@pusta..m ôžeš hladať po celej Vareche krížom-krážom, ale ja som tu ešte nikomu neublížila...ani tebe nebol môj zámer...lebo predsa nie som sprostá, aby som nevedela, že čo je králik a čo je zajac...škoda, že čo ti často chýba je práve humor...a týmto som skončila tému,,,zajac v kapuste.,,,,dosť!!!!
pusta
@izabellka929 ,možno inému nie, ale mne áno a poriadne... to nepovažujem za žiadny humor. ty si tak strašne precitlivelá, ale len na seba.
tak mi ukáž, kde som ťa poučovala, len som ťa vždy chválila a obdivovala. vždy som sa ťa zastala a verejne.
ale mňa si očiernila škaredo - dôkaz som dala, nevymažeš ho,ani keby si ako chcela vymazať,lebo mám všetko skopírované.
myslela som si, že to bolo len nedorozumenie z tvojej strany, ale nebolo, ani na fb a ani tu. nestačí ti, ani komentár od @eviana a to ho napísala ako na varechu, tak aj na fb.
spravila si to aj nedávno tu, potom si mi na čete si mi napísala, že som zlatá žena a tu zase ináč. tiež môžem pridať.
dakujem ti.
evusik
@izabella929 nenechaj sa rozhádzať... si dobrá kuchárka a podľa tvojho vystupovania tu na Vareche aj slušný človek... tá dotyčná tu rozsieva len nepokoj a hádky... ale kto seje vietor zožne búrku...
afataga
fuuuuha tu by sa zislo ale fakt poriadne vyvetrat, nieco (alebo niekto) strasne smrdi v kralovstve varechacskom, uz sa to neda vydrzat
margaretka28
Veru Izka, nenechaj sa rozhádzať, kto vie, ten vie, ale kto nevie, tak sa aspoň tak tvári a ohuruje rečami, ktoré aj tak nikoho nebavia čítať a kazia tu vzduch
boxik
Pekný recept , ale ja Králika v kapuste nemusím.Aby som to uviedol na pravú mieru , ešte na začiatku októbra so hnal jedného Králika z mojej ešte nepozberanej kapusty , potvora šiel asi kradnúť.To je tu jeden taký čo si rád vypije a ukradne všetko čo sa dá a volá sa Králik.
Toho z receptu vyskúšam kapustička už bude za krátko vykysnutá.
evanaaa
@izabella929 , ja by som veľmi rada toho tvojho králika ochutnala, keď vidím, že ho niekde majú, a dosť často aj napr. v Bille, mám veľké pokušenie ho kúpiť, alebo časť z neho, ale môj muž má podobné predsudky, ako píše aj @tiginko , že mu pripomína odratú mačku, tým ale nechcem niekoho alebo niečo uraziť, nechápem ten jeho odpor, práve on by mal také diétne mäsko jesť ( ako diabetik). Moja mama ho robila tiež, a taký zajac na smotane od nej......no, ani nehovorím, preto aj závidím tomu, kto ho môže. A tiež neviem rozdiel - zajac či králik, vždy som si myslela, že zajac je poľný, čo behá v prírode a králik je ten, čo sa chová doma, ale čítala som to (aj) naopak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia