Celozrnné špagety s cottage cheese a šampiňónmi
Foto: martinis
Zaujímavý recept od Romana Paulusa, ktorý som len nepatrne upravil. Celozrnné špagety so syrom cottage, restovaným pórom a šampiňónmi, orechmi a trochou parmezánu :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
balenie |
|
125 g |
|
1/2 - 2/3 ks (len biela časť, nakrájaný na plátky) |
|
8 ks (nakrájané na plátky) |
|
2 PL (nasekané) |
|
50 ml |
|
trocha |
|
na pokvapkanie a restovanie |
|
|
|
|
|
|
|
4 strúčiky (nakrájané na plátky) |
|
Postup
-
1
Pór pozdĺžne prekrojíme a priečne pokrájame na tenké plátky. Šampiňóny umyjeme a spolu s cesnakom nakrájame taktiež na plátky, tie môžu byť aj hrubšie. Na panvici zohrejeme olivový olej a až je panvica horúca, pridáme 2 lyžice vlašských orechov, ktoré opečieme a postupne pridávame šampiňóny, pór aj cesnak. Krátko orestujeme.
- 2
Necháme zovrieť vodu vo veľkom hrnci, potom vložíme špagety a varíme zhruba osem minút. Do panvice so šampiňónmi a pórom pridáme 1/2 deci bieleho vína, ktoré necháme odpariť, osolíme a okoreníme.
- 3
Hotové špagety scedíme a vmiešame do panvice. Pridáme balenie syra cottage, trochu nastrúhaného parmezánu a bazalku. Dobre zamiešame a naservírujeme na tanier.
- 4
Podávame pokvapkané olivovým olejom, posypané parmezánom a lístkami čerstvých byliniek. Výborne s čerstvo namletým čiernym korením :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga super, to som rád :-))
@staja mal som maličké mladé šampiňóny, tie veľa šťavy nepustili a pol deci vína sa na horúcej panvici odparilo tak rýchlo, že kúpeľ ani nestihli absolvovať :-)) Až vyskúšaš - napíš, ako to dopadlo. Dobré budú aj posypané na tanieri :)