Celozrnné špagety s cottage cheese a šampiňónmi

martinis - fotkamartinis, 11. januára 2014
Celozrnné špagety s cottage cheese a šampiňónmi
Foto: martinis

Zaujímavý recept od Romana Paulusa, ktorý som len nepatrne upravil. Celozrnné špagety so syrom cottage, restovaným pórom a šampiňónmi, orechmi a trochou parmezánu :)

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 balenie
125 g
1/2 - 2/3 ks (len biela časť, nakrájaný na plátky)
8 ks (nakrájané na plátky)
2 PL (nasekané)
50 ml
 trocha
 na pokvapkanie a restovanie
4 strúčiky (nakrájané na plátky)




Postup

  1. 1

    Pór pozdĺžne prekrojíme a priečne pokrájame na tenké plátky. Šampiňóny umyjeme a spolu s cesnakom nakrájame taktiež na plátky, tie môžu byť aj hrubšie. Na panvici zohrejeme olivový olej a až je panvica horúca, pridáme 2 lyžice vlašských orechov, ktoré opečieme a postupne pridávame šampiňóny, pór aj cesnak. Krátko orestujeme.

  2. 2

    Necháme zovrieť vodu vo veľkom hrnci, potom vložíme špagety a varíme zhruba osem minút. Do panvice so šampiňónmi a pórom pridáme 1/2 deci bieleho vína, ktoré necháme odpariť, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Hotové špagety scedíme a vmiešame do panvice. Pridáme balenie syra cottage, trochu nastrúhaného parmezánu a bazalku. Dobre zamiešame a naservírujeme na tanier.

  4. 4

    Podávame pokvapkané olivovým olejom, posypané parmezánom a lístkami čerstvých byliniek. Výborne s čerstvo namletým čiernym korením :)

    Celozrnné špagety s cottage cheese a šampiňónmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

staja
Jednoduché a určite chutné. Tie orechy to obohatia, ale určite by som ich dala do zmesi až v závere, aby zostali chrumkavé, alebo by som nimi posypala hotové jedlo na tanieri.
martinis
@staja neviem či si už skúšala opekať orechy, ale ja mám práve opačnú skúsenosť - po opečení sú ešte chrumkvaješie, majú intenzívnu chuť a rozvinutú vôňu, mne takto chutia omnoho viac ... vyskúšaj, porovnáš :-))
@afataga super, to som rád :-))
denyany
Skvelý recept, ako vždy. A s tými orechmi máš pravdu.
staja
@martinis , určite som ich opekala, ale tu mi príde, že sa "vykúpu" v šťave zo šampiňónov a potom ešte v bielom víne. Takže asi ťažko chrumkavé. Ale pravda je, treba skúsiť.
martinis
@denyany a @paploska ďakujem vám za pochvalu receptu aj fotky, ste milé :-))
@staja mal som maličké mladé šampiňóny, tie veľa šťavy nepustili a pol deci vína sa na horúcej panvici odparilo tak rýchlo, že kúpeľ ani nestihli absolvovať :-)) Až vyskúšaš - napíš, ako to dopadlo. Dobré budú aj posypané na tanieri :)
ancicka
zaujimavé s tými orechami a hubami.vyskúšam niekedy.kk
pipnat
krásny recept, takéto mám rada:)si veľmi šikovný:)
alex37
robievame bez orechov, stojí za to vyskúšať :-)
používateľ nemá avatar
mel
mel
super recept, velmi sa mi páči len taka prakticka zaležitosť že by bolo fajn prehodiť krok jedna a dva, šetrí to čas.
martinis
Ďakujem vám priatelia, aj Tebe @mel , ale súhlasiť môžem len vtedy, ak to bude dokonale načasované, lebo vždy je lepšie ak omáčka počká na cestoviny a nie naopak, čo by sa v prípade prípravy ako píšeš ty mohlo ľahko stať. Ale vďaka za pochvalu :)
micanela
asi hlupa otazka - ale cottage nechavas iba tak mimo chladnicky alebo ho aj zohrievas aby nakoniec nebol vysledok studeny?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia