Zapekaná zelenina s fetou

martinis - fotkamartinis, 4. februára 2013
Zapekaná zelenina s fetou
Foto: martinis

Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a cherry paradajkami :)

1
porcia
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
3 ks
1/2 ks
100 g
100 ml
2 ks
2 ks
1 kocka




Postup

  1. 1

    Zapekané jedlá mám veľmi rád a najmä, ak obsahujú veľa šťavnatej, či chrumkavej zeleniny. Ak je navyše zaliata vajíčkami s rozdrobenou fetou, potom sa oblizujem až za ušami :)) Voňavá a chutná večera.

  2. 2

    Využite dostupnú zeleninu. Mne pod ruky padli dve mrkvy, veľký paštrnák, 3 zemiaky a polovica väčšieho póru. Všetko dôkladne umyjeme a očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, paštrnák, mrkvy a pór na kolieska.

  3. 3

    Všetko uvaríme vo vode, v ktorej sme rozpustili aj kocku kvalitného zeleninového bujónu, postačí 10 minút. Potom scedíme a premiešame, ak máte možnosť, vývar nevylievajte ale uvarte z neho dobrú polievku ;)

  4. 4

    V Kauflande som mal šťastie a objavil som BIO vajíčka v akcii. Doma som bol prekvapený ich krásnou farbou po rozbití a výbornou chuťou v jedle, naozaj som spozoroval rozdiel. K vajíčkam primiešame deciliter mlieka, petržlenovú vňať a rozdrobíme 100 g syra feta, alebo podobného slaného syra.

  5. 5

    Do olejom vymastenej zapekacej misy dáme zeleninovú zmes, ktorú rovnomerne zalejeme vaječnou zmesou. Dáme do predhriatej rúry na 30 minút zapiecť.

  6. 6

    Hotové jedlo pred podávaním obložíme zmesou listových šalátov a ozdobíme polovicami cherry paradajok. Užite si poctivú večeru plnú dobrôt ;)

Diskusia k receptu

nonna
BRAVOOOOO chlapče, už aj si ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko!
radost
@martinis v rozhlase som počula info o krásnej žltopomarančovej farbe žltka......:kedže ľudia túžia po takej farbe žltka-bo doma chované sliepočky-vonku sa pasúce na trávičke -majú také vajíčka-kvôli predaju a biznisu-dávajú do krmiva sliepkam karoten...niečo ako mrkva..do stravy..a to sa odrazí vo farbe žltka...
myslím-že je to v poriadku...že je to na báze prírodnej...:-))
stále pridávaš zdravšie jedlá-všímam si-a podľa možností si " vyrábam"...vdaka
martinis
@nonna : fííha, nečakal som, že tento recept bude ocenený až takto ! :) ďakujem veľmi pekne, potešenie na mojej strane ! ;)
@gordonko : no teda ! 1* od teba, to sú ako dve v škole, veľká vďaka ;)
@radost : nuž, je to možné, v dnešnej dobe človek nikdy nemá 100 % istotu, čo kupuje, každopádne verím, že kúpou týchto vajíčok som pomohol aspoň malou troškou lepšiemu životu zopár kuriatok :)) každopádne si cením všetkých, čo skúšajú moje jedlá, patríš medzi nich a za to ďakujem ja, ty nemáš za čo ;))
@sany11 : ďakujem ! :P