Foto: martinis
Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a cherry paradajkami :)
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekané jedlá mám veľmi rád a najmä, ak obsahujú veľa šťavnatej, či chrumkavej zeleniny. Ak je navyše zaliata vajíčkami s rozdrobenou fetou, potom sa oblizujem až za ušami :)) Voňavá a chutná večera.
- 2
Využite dostupnú zeleninu. Mne pod ruky padli dve mrkvy, veľký paštrnák, 3 zemiaky a polovica väčšieho póru. Všetko dôkladne umyjeme a očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, paštrnák, mrkvy a pór na kolieska.
- 3
Všetko uvaríme vo vode, v ktorej sme rozpustili aj kocku kvalitného zeleninového bujónu, postačí 10 minút. Potom scedíme a premiešame, ak máte možnosť, vývar nevylievajte ale uvarte z neho dobrú polievku ;)
- 4
V Kauflande som mal šťastie a objavil som BIO vajíčka v akcii. Doma som bol prekvapený ich krásnou farbou po rozbití a výbornou chuťou v jedle, naozaj som spozoroval rozdiel. K vajíčkam primiešame deciliter mlieka, petržlenovú vňať a rozdrobíme 100 g syra feta, alebo podobného slaného syra.
- 5
Do olejom vymastenej zapekacej misy dáme zeleninovú zmes, ktorú rovnomerne zalejeme vaječnou zmesou. Dáme do predhriatej rúry na 30 minút zapiecť.
- 6
Hotové jedlo pred podávaním obložíme zmesou listových šalátov a ozdobíme polovicami cherry paradajok. Užite si poctivú večeru plnú dobrôt ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslím-že je to v poriadku...že je to na báze prírodnej...:-))
stále pridávaš zdravšie jedlá-všímam si-a podľa možností si " vyrábam"...vdaka
@gordonko : no teda ! 1* od teba, to sú ako dve v škole, veľká vďaka ;)
@radost : nuž, je to možné, v dnešnej dobe človek nikdy nemá 100 % istotu, čo kupuje, každopádne verím, že kúpou týchto vajíčok som pomohol aspoň malou troškou lepšiemu životu zopár kuriatok :)) každopádne si cením všetkých, čo skúšajú moje jedlá, patríš medzi nich a za to ďakujem ja, ty nemáš za čo ;))
@sany11 : ďakujem ! :P