
Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...

Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.

Danielia pečeň na gruzínsky spôsob
Našiel som to na nete. Skúsil a je to veľmi dobré. Tak sa podelím s receptom, ak to niekto bude chcieť skúsiť....

Pôstna šošovicová polievka so sušenými slivkami
Táto polievočka je vhodná na pôstne dni. Nielenže dobré chutí, ale aj zasýti.

Zeleninová polievka s quinoou
Quinoa je u nas casto pouzivana, tak preco nie takto. Da sa v podstate pouzit...

Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.

Pikantní pivní pomazánka s hermelínem a šunkou
Velmi dobrá pikantní pomazánka, která je po uležení ještě lepší. Vydržte a nechte ji alespoň...

Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi
Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo...

Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...

Toastová pizza
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme toastový chlieb. Potom toastový chlieb potrieme paradajkovým pretlakom...

Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji...

Palacinky Hortobágyi
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, ...

Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...

Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...

Horúca frankfurtská polievočka Samka - lovca dubákov
Receptík tejto polievky som už avízoval vo svojom zážitku, ktorý okomentovalo veľa z Vás. Musím...

Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko...

Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...

Brokolicovo-kurací chowder
Už tu mám jeden recept na chowder. Originál je ten s rybami a tento je pre...

Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence
... tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach, kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si...

Palacinky a la mama
Toto je obľúbený recept mojej dcérky. Keby bolo na nej, má ich 3 krát za...

Tartiflette
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme....

Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou
Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme....

Polievka z kláštornej kuchyne s tekvicou
Jeseň je v plnom prúde a s ňou mnoho plodov zo záhradiek, polí, sadov i...

Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...

Kuracia roláda v slaninke
Pečená roláda z vykosteného kuraťa je skvelá ako pohostenie, podáva sa nastudeno.

Šťavnatý steak z hovädzej roštenky
Perfektne pripravený a presne podľa vášho želania prepečený steak z hovädzej roštenky je umenie, ktoré spolu...

Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...

Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...