Sladká bravčová panenka
Foto: podravka
Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou chutí na vašom tanieri.
porcií
príprava
Suroviny
600 g |
|
štipka |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
125 ml |
|
30 g |
|
25 ml |
|
1 lyžica |
|
Zelerové pyré: | |
600 g |
|
30 g |
|
70 ml |
|
|
Postup
-
1
Z bravčovej panenky odstránime všetok tuk, umyjeme ju pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.
- 2
Potom ju posypeme vegetou a ochutíme mletým čiernym korením. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a panenku opečieme zo všetkých strán, kým nie je zvonka zlatohnedá a vo vnútri ešte ružová. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé.
- 3
Do panvice pridáme čučoriedkový lekvár, šťavu z citróna a za stáleho miešania varíme na miernom plameni asi 1 minútu.
- 4
Prilejeme víno a necháme mierne zredukovať. Pridáme maslo a premiešame. Keď je maslo roztopené, pridáme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Do omáčky vložíme bravčovú panenku a až do podávania necháme zakryté.
- 5
Zelerové pyré pripravíme z očisteného a ošúpaného zeleru uvareného vo vriacej vode a pretlačeného. Následne pridáme maslo, smotanu, podľa chuti osolíme a miešame, kým sa nespojí.
- 6
Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s čučoriedkovou omáčkou a zelerovým pyré.
Tiež pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skusime to z bravcovym!
smutna sprava :kanadske cucoriedky nie su tak chutne jak tatranske---domovina je domovina