Bravčová panenka so zelerovým pyré
Bravčová panenka so zelerovým pyré

Sladká bravčová panenka

podravka - fotkapodravka, 6. mája 2017. Komerčný recept.
Sladká bravčová panenka
Foto: podravka

Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou chutí na vašom tanieri.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
štipka
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
125 ml
30 g
25 ml
1 lyžica
Zelerové pyré:
600 g
30 g
70 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bravčovej panenky odstránime všetok tuk, umyjeme ju pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Potom ju posypeme Podravka ochucovadlom a ochutíme mletým čiernym korením. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a panenku opečieme zo všetkých strán, kým nie je zvonka zlatohnedá a vo vnútri ešte ružová. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

  3. 3

    Do panvice pridáme čučoriedkový lekvár, šťavu z citróna a za stáleho miešania varíme na miernom plameni asi 1 minútu.

  4. 4

    Prilejeme víno a necháme mierne zredukovať. Pridáme maslo a premiešame. Keď je maslo roztopené, pridáme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Do omáčky vložíme bravčovú panenku a až do podávania necháme zakryté.

  5. 5

    Zelerové pyré pripravíme z očisteného a ošúpaného zeleru uvareného vo vriacej vode a pretlačeného. Následne pridáme maslo, smotanu, podľa chuti osolíme a miešame, kým sa nespojí.

  6. 6

    Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s čučoriedkovou omáčkou a zelerovým pyré.

Diskusia k receptu

joevinohrad
ja som to mal s kuracim prsom a bolo to velmi chutne(biele vino pouzivane)
skusime to z bravcovym!
smutna sprava :kanadske cucoriedky nie su tak chutne jak tatranske---domovina je domovina