
Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

Buchty s bryndzovou náplňou
Tento recept robievala moja mama ako prílohu najmä k fazuľovému prívarku. Po rokoch som sa rozhodol...

Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...

Feferónky - moja ďalšia chuťovka
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a podľa mňa úžasná chuť. Získala som ho od jedného bulharského...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...

Drobky k pivu či vínu
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)

Cesnakové kolieska
Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú...

Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a...

Hokkaido s brokolicou a so syrom
Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono...

Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...

Syrom a jarnou cibuľkou plnené batôžky z cesta z chladničky
Fantasticky chutné a jednoduché múčne jedlo, ktoré bude chutiť určite každému, niečo ako plnené langoše....

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.

Tofu chips
Chutné, zdravé, rýchle, jednoducho úžasné! Tieto tofu opekané chips ma naučila kamarátka Lucka na...

Oškvarkové pagáče
Postup je jednoduchý najprv spravíme kvások: do 3 dl vlažného mlieka pridáme cukor a droždie -...

Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....

Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Foie gras terina
Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Orechový „tatarák“
Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...

Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.

Kosmatice
Vůbec nevím, jestli tohle někdo zná a pokud ano tak pod jiným jménem. Nevím...

Bezlepkové langoše
Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté...