
Domácí mini pizza Margherita
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí,...

Hokkaido s brokolicou a so syrom
Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono...

Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a...

Drobky k pivu či vínu
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)

Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Foie gras terina
Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....

Kosmatice
Vůbec nevím, jestli tohle někdo zná a pokud ano tak pod jiným jménem. Nevím...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Tofu chips
Chutné, zdravé, rýchle, jednoducho úžasné! Tieto tofu opekané chips ma naučila kamarátka Lucka na...

Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.

Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...

Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...

Pizza z hlbokého plechu
Chrumkavé cesto z chlebovej múky pripravené takmer bez práce, zasypané ingredienciami podľa vašej chuti = ideálny...

Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

Zeleninová štrúdľa s pórkovou omáčkou
Na drobné kocky nakrájanú čerstvú zeleninu dáme na 5 minút spariť do horúcej osolenej vody. Na...

Palacinky trochu inak
Tento recept ma naučil môj priateľ. Je to trošku piplačka, no je to veľmi jednoduchý...

Pečeňová nátierka
Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo...

Pizza trojuholníčky z lístkového cesta
Rýchla chuťovka pre návštevu alebo len tak k telke.

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...