Foto: lenkac
Experiment a myslím, že aj vyšiel .. Sú výborné!!!
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
400 g |
|
0,2 l |
|
1/2 ks |
|
0,1 l |
|
|
|
1 ks |
|
Ostatné suroviny: | |
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 a pol hrnček |
|
1 hrnček |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kysnuté cesto. Kvasnice do vlažného mlieka (necháme chvíľku odstáť). Kvások pridáme do múky. Pridáme vajíčko, soľ a roztopenú masť. Ak je nutné, tak pridáme ešte múku, alebo mlieko. Cesto necháme asi hodinku vykysnúť.
- 2
Kým cesto kysne, na oleji si opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie a chilli. Na koniec pridáme na drobno pokrájané oškvarky (tie oškvarky sa môžu aj na osobitnej panvici opražíť a potom primiešať ku kapuste s cibuľou).
- 3
Keď cesto vykyslo, vychladnutú zmes (cibuľa, cesnak, kapustu, oškvarky a koreniny) primiešame k cestu. Najlepšie rukou.
- 4
Pripravíme si plech a papierom na pečenie a rukou vytvárame placky a ukladáme ich na plech. Plech som potrela ešte troškou roztopenej masti (ale len trošku).
- 5
Plech vložíme do vyhriatej rúry (200 C) na 25-30 minút.
- 6
Kapustníky sú výborné, vôbec nie sú vysušené, ale sú vláčne. Pomer kapusty a oškvarkov je úžasný.
- 7
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu