Moje kapustníky

lenkac - fotkalenkac, 22. decembra 2012
Moje kapustníky
Foto: lenkac

Experiment a myslím, že aj vyšiel .. Sú výborné!!!

Suroviny

Kysnuté cesto:
400 g
0,2 l
1/2 ks
0,1 l
1 ks
Ostatné suroviny:
1 ks
5 strúčikov
1 a pol hrnček
1 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kysnuté cesto. Kvasnice do vlažného mlieka (necháme chvíľku odstáť). Kvások pridáme do múky. Pridáme vajíčko, soľ a roztopenú masť. Ak je nutné, tak pridáme ešte múku, alebo mlieko. Cesto necháme asi hodinku vykysnúť.

  2. 2

    Kým cesto kysne, na oleji si opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme kyslú kapustu, soľ, mleté čierne korenie a chilli. Na koniec pridáme na drobno pokrájané oškvarky (tie oškvarky sa môžu aj na osobitnej panvici opražíť a potom primiešať ku kapuste s cibuľou).

    Moje kapustníky - obrázok 2
  3. 3

    Keď cesto vykyslo, vychladnutú zmes (cibuľa, cesnak, kapustu, oškvarky a koreniny) primiešame k cestu. Najlepšie rukou.

  4. 4

    Pripravíme si plech a papierom na pečenie a rukou vytvárame placky a ukladáme ich na plech. Plech som potrela ešte troškou roztopenej masti (ale len trošku).

  5. 5

    Plech vložíme do vyhriatej rúry (200 C) na 25-30 minút.

  6. 6

    Kapustníky sú výborné, vôbec nie sú vysušené, ale sú vláčne. Pomer kapusty a oškvarkov je úžasný.

    Moje kapustníky - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
vyskúšala som aj ja , ale veru nabudúce dám masť 0,1 l , tak ako bolo v recepte. Chcela som aby to bolo diétnejšie, ale dosiahla som suchosť kapustníkov. Inak zaujímavo chutili .:)
vyskúšala som aj ja , ale veru nabudúce dám masť 0,1 l , tak ako bolo v recepte. Chcela som aby to bolo diétnejšie, ale dosiahla som suchosť kapustníkov. Inak zaujímavo chutili .:)

Pridaj komentár k receptu: