Plnené zemiakové langoše
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 3 väčšie |
|
| 42 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| 300 ml |
|
| štipka |
|
| na vyprážanie |
|
| Plnka: | |
| 200 g (Leerdammer) |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame, pridáme kvások, múku, soľ a počas miešania pridávame vodu, aby sme dosiahli vláčne cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a na doske tvarujeme do kruhu. Položíme plátok syra a šunky, okraje pritlačíme a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Hotové môžeme potrieť cesnakom rozomletým so soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu