Plnené zemiakové langoše
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
3 väčšie |
|
42 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
300 ml |
|
štipka |
|
na vyprážanie |
|
Plnka: | |
200 g (Leerdammer) |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame, pridáme kvások, múku, soľ a počas miešania pridávame vodu, aby sme dosiahli vláčne cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a na doske tvarujeme do kruhu. Položíme plátok syra a šunky, okraje pritlačíme a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Hotové môžeme potrieť cesnakom rozomletým so soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu