Plnené zemiakové langoše
			   Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
		   
		   z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 väčšie | 
                                                             | 
                                                    
| 42 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| na vyprážanie | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 200 g (Leerdammer) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame, pridáme kvások, múku, soľ a počas miešania pridávame vodu, aby sme dosiahli vláčne cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť.
- 2
 Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a na doske tvarujeme do kruhu. Položíme plátok syra a šunky, okraje pritlačíme a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Hotové môžeme potrieť cesnakom rozomletým so soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu