Plnené zemiakové langoše

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
Plnené zemiakové langoše
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
3 väčšie
42 g
100 ml
1 PL
300 ml
 štipka
 na vyprážanie
Plnka:
200 g (Leerdammer)
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nastrúhame, pridáme kvások, múku, soľ a počas miešania pridávame vodu, aby sme dosiahli vláčne cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a na doske tvarujeme do kruhu. Položíme plátok syra a šunky, okraje pritlačíme a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Hotové môžeme potrieť cesnakom rozomletým so soľou.

Diskusia k receptu

laurisia
Dík za pripomenutie, dávno som nerobila. I keď ja robievam plnené mletým mäsom :-)
evanaaa
Tuším som ich tu už niekde videla.....ale dala by som si jeden langoštek :)
zdezda
dobrý rcp, no plnené s kapustou mi chutia viac, ja som veeeeľmi kapustová :-)