
Zemiakové knedličky s cibuľkou
Toto jedlo sme doma jedávali. Doniesol ho moj otec, ktorý ma nejakú rodinu v Čechách...

Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...

Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...

Boloňská omáčka k cestovinám
Pražte ju kvalitne dlho a na čo najmenšom plameni. Zeleninu som nastrúhal na hrubo, no...

Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa...

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty
Když je léto, plno skvěle chutnající zeleniny, je třeba připravit si zásoby na zimu...

Bezlepková knedľa
Od kedy som celiatička taku dobru knedlu som ešte nespravila, neviem kde som robila predtym chybu, ...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Moje prvé kvašáky od Eriky
Dostala som krásne uhorky a rozhodla som sa, že spravím kvašáky. Ešte nikdy predtým som...

Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok
Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza...

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....

Čajové vajcia
Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov
Zaujímavú kombináciu pečenej papriky a vlašských orechov, okorenenú orientálnymi koreniami som obohatila niekoľkými listami medvedieho cesnaku....

Celozrnný rýchly chlieb z domácej pekárničky
Potrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré...

Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka
Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...

Kelový prívarok z čínskej kapusty – Celer nappa cabbage
Nedokážem určiť časovú hranicu, kedy som sa do kelu doslova zamiloval. Citovo, hlboko subjektívne,...

Viedenská cibuľa
Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji ako hranolčeky.