Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...
Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa...
Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...
Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...
Celozrnný rýchly chlieb z domácej pekárničky
Potrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré...
Čajové vajcia
Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)
Viedenská cibuľa
Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji ako hranolčeky.
Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...
Rustikálny chlieb s čiernymi olivami a žitným kváskom
Milujem čierne olivy, mohla vy som ich jesť v akomkoľvek množstve, ale môj muž nie...
Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...
Syrové guličky do polievky
Syr si nastrúhame na jemno- na tom strúhadle čo strúhame mrkvu.
Brokolica so slovenskou omáčkou
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...
Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...
Brusnicová omáčka k mäsám
Dá sa robiť aj z mrazených brusníc. Je to super príloha k mäsám, ale pekne...
Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...
Tekvicovo-cuketové placky
Je jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s...
Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...
Pesto zo sušených paradajok
Toto pesto sa stalo mojou srdcovou záležitosťou od chvíle, ako som ho prvýkrát pripravila a ochutnala....
Sterilizovaná cvikla
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie...
Uhorkový šalát zaváraný na zimu
Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží,...
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty
Když je léto, plno skvěle chutnající zeleniny, je třeba připravit si zásoby na zimu...
Kelový prívarok z čínskej kapusty – Celer nappa cabbage
Nedokážem určiť časovú hranicu, kedy som sa do kelu doslova zamiloval. Citovo, hlboko subjektívne,...
Nemiesený biely domáci chlieb
Našla som viac receptov na tento chlieb. Niekto vykysnuté cesto spracováva ešte na doske a...
Zemiaková knedľa bez lepku
Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave....
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...