
Paprikové muffiny bez lepku
Upečte si tieto chutné bezlepkové muffiny na slano. Máte zaručene dobrú večeru alebo desiatu na druhý...

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...

Avokádová nátierka
Avokádo odporúčam použiť zrelšie. Rozpučíme ho vidličkou, pridáme krémový syr a premiešame.

Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....

Pohánkové crumble s blumami bez lepku
Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu....

Mliečna ryža podľa Chuť od Naty
Recept na mliečnu ryžu podľa Chuť od Naty. Túto si naozaj zamilujeme. Vyladená a príjemná...

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Mliečna ryža s ovocím
Ryžu dobre premyjeme. Na platni na miernom ohni varíme ryžu vo vode zmiešanej s mliekom...

Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...

Bezlepkový jahodový chlebíček
Bezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne kuchynské náradie....

Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...

Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...

Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...

Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...

Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...

Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou
4 malé zapékací mističky vyložíme plátky slaniny. Do každé dáme 4 plátky. Smetanu, vejce, ...

Ryža s kondenzovaným mliekom
Tento tradičný dezert je dokonalou kombináciou jemnosti, sladkosti a krémovosti....

Pečené müsli tyčinky
Všetky suroviny spolu zmiešame. Hmota sa bude trochu lepiť, ja som miešala rukou.

Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske...

Tortily plnené kuracím mäsom
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji.

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ryžový srnčí chrbát
Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč....

Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.