Foto: patroveckypitrs
Tieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido Zobraziť celý popisTieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido tekvicou majú svoju mimoriadne dobrú chuť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pôvodne som mal zámer uvariť polievku, no nikto nechcel polievku, tak som som spravil s hokkaido takúto chuťovku. Váha tekvice je očistená. Škrabkou som odstránil vrchnú kôru na tekvici a vnútro vybral. Zemiaky očistil. Tak isto cibuľu aj cesnak očistil. Nech Vás nepletie, že tu mám viac. Ja som robil dvojitú dávku na dva plechy. Jeden bez mäsa a druhy s mäsom.
-
2
Na strúhadle som tekvicu aj zemiaky strúhal na veľkých okách.
-
3
Osolil som, okorenil a pridal majorán. Cibuľu som krájal na malé kúsky a cesnak pretlačil cez lis na cesnak. Napokon som do misy pridal vajcia a hmotu som poriadne premiešal. Nechal 10 minút postať, nech sa to všetko spojí. Plech som potrel olejom a navrstvil naň pripravenú hmotu. Dal do rúry na 40 minút pri teplote 200 °C piecť. Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.
-
4
Po tej dobe som plech vytiahol z rúry a nechal vychladnúť. Pokrájal na kocky a môžme jesť. Je to veľmi dobrá chuťovka. To mali ženy. No a chlapi večne hladný tak na druhy plech som pridal rezne z bravčovej krkovičky. Počas pečenia prvého plechu som rezne okorenil osolil a opiekol z každej strany po tri minúty. Druhy plech som tiež potrel olejom. Na spodok som dal polovicu hmoty a na to poukladal opečené rezne. Tie som zakryl zvyškom pripravenej tekvice.
-
5
Dal tiež do rúry na 200°C a piekol 40 minút. A takto to je krásne prepečené. Vonia to po celom dome. Necháme vychladnúť.
-
6
A môžeme krájať. Takto vyzerá kocka v reze s mäsom. Želám aj Vám dobrú chuť. Takže bola spokojná cela rodina. Bolo bez mäsa aj s mäsom.
Diskusia k receptu