Hokkaido kocky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 9. októbra 2016

Tieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido tekvicou majú svoju mimoriadne dobrú chuť.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (očistená)
500 g
4 ks
1 PL
1 ČL
4 - 5 strúčiky
1 stredne veľký ks
 na potretie pekáča

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pôvodne som mal zámer uvariť polievku, no nikto nechcel polievku, tak som som spravil s hokkaido takúto chuťovku. Váha tekvice je očistená. Škrabkou som odstránil vrchnú kôru na tekvici a vnútro vybral. Zemiaky očistil. Tak isto cibuľu aj cesnak očistil. Nech Vás nepletie, že tu mám viac. Ja som robil dvojitú dávku na dva plechy. Jeden bez mäsa a druhy s mäsom.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na strúhadle som tekvicu aj zemiaky strúhal na veľkých okách.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolil som, okorenil a pridal majorán. Cibuľu som krájal na malé kúsky a cesnak pretlačil cez lis na cesnak. Napokon som do misy pridal vajcia a hmotu som poriadne premiešal. Nechal 10 minút postať, nech sa to všetko spojí. Plech som potrel olejom a navrstvil naň pripravenú hmotu. Dal do rúry na 40 minút pri teplote 200 °C piecť. Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tej dobe som plech vytiahol z rúry a nechal vychladnúť. Pokrájal na kocky a môžme jesť. Je to veľmi dobrá chuťovka. To mali ženy. No a chlapi večne hladný tak na druhy plech som pridal rezne z bravčovej krkovičky. Počas pečenia prvého plechu som rezne okorenil osolil a opiekol z každej strany po tri minúty. Druhy plech som tiež potrel olejom. Na spodok som dal polovicu hmoty a na to poukladal opečené rezne. Tie som zakryl zvyškom pripravenej tekvice.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dal tiež do rúry na 200°C a piekol 40 minút. A takto to je krásne prepečené. Vonia to po celom dome. Necháme vychladnúť.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme krájať. Takto vyzerá kocka v reze s mäsom. Želám aj Vám dobrú chuť. Takže bola spokojná cela rodina. Bolo bez mäsa aj s mäsom.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To musí být dobrota! Právě jsem se s novým vyhledáváním brodila hokaido recepty, teď vidím tvůj recept a už jsem chtěla podezřívat, že vyhledávač nefunguje haha funguje, recept jsi přidal v 16.05 hodin. Tak předvídavý vyhledávač ještě není! Krásná práce, díky za receptík!
robím podobné..čo dom dal-dám do hmoty..hokkaido nešúpem,ak nie sú semená tvrdé-nechám všetko..tiež strúham na veľkých okách..aj zopár zemiakov..v piatok som pridala i zostatok spareného karfiolu..pridám i za hrsť ovsených vločiek..prípadne trvrdý syr..už i s mletým mäsom,zamiešaným v hmote,som robila..vždy je to dobré-taký slaný "koláč"..:-)
@Patroveckypitrs , ponukol si nam naozaj vyborny receptik, tekvicky a hlavne hokaido ja veru mozem kedykolvek. Ci s maskom, alebo bez neho urcite najde u nas vdacnych stravnikov. Okrem toho mam rada jedla priprvovane v jednej nadobe, super :)))))))))))