Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia v syrovej omáčke

alex100 - fotkaalex100, 27. apríla 2017
Morčacie prsia v syrovej omáčke
Foto: alex100

Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a keďže mi to chutilo, tak ho dávam aj sem. Možno si pochutí aj niekto iný.

8
porcií
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 stredná
4 strúčky
2 kúsky
250 ml
3 dc
1 dc
1 kocka
2 čl
1 Pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne posolíme, pokoreníme a opečieme na oleji. Opečené odložíme nabok.

    Morčacie prsia v syrovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľku a nastrúhame cesnak. Chvíľku popražíme a zalejeme vodou. Pridáme horčicu, premiešame a po 5 minútach pridáme kocku bujonu a syr. Zasa varíme ked je syr roztopený pridáme smotanu. Necháme povariť asi 10 minút na miernom ohni. Potom ešte pridáme medzi prsty bazalku.

  3. 3

    V mlieku rozmiešame 1 PL (nie kopcom naplnenú) hladkej múky, aby neboli hrudky a vlejeme do vriacej omáčky. Počkáme až omáčka znova zovrie za stáleho miešania. Nakoniec vložíme do omáčky upečené mäso a ešte necháme na veľmi miernom ohni jemne vrieť asi 10 minút.

  4. 4

    Podávame s cestovinou - kolienka. Petržlenová vňať sa dáva len ako dekorácia na tanier.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Syry, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

petrkluc
@Terinka55 (27.4.2017 13:44)

A představ si, že mně ne, tak respektuj moje právo vyjádřit se k receptu, nemilá žlučovitá @Terinka55 ! Já právo autorů uveřejnit zde jakýkoliv recept plně respektuji, nikde přece neříkám, že to sem @Alex100 neměl dávat!
petrkluc
@Terinka55 (27.4.2017 14:07)

Šetři si otazníčky na horší časy. A k tvému trapnému dotazu: Já na rozdíl od tebe nikomu neporoučím, co se mu má líbit a k čemu se má vyjádřovat.

To je moje poslední odpověď pro tebe a další členy zdejší "cenzorské komise".
alex100
Niektorí sú tu fakt géniovia. Z pohľadu na obrázok vedia ohodnotiť recept. Tiež si viem zhruba predstaviť ako môže ten , ktorý recept chutiť ale bez toho, že by som to uvaril je to len domnienka.
staflik
Hm, ako komu chutí, ale pre mňa škoda tak kvalitného mäsa. Načo toľko surovín, veď zabíjajú jedna druhú, jedlo bez akejkoľvek línie.
radost
@Alex100 (27.4.2017 14:27)

kritici asi smerujú na syrokrém-nedoporučuje sa používať pre neblahé účinky na zdravie..
ale..často je v živote všetko -alebo - mnohé ináč..
moja mama ťahá 89.rok života-a raňajky bez syrokrému odmietala ..možno 15-20 rokov..
čo dnes je o.k.-zajtra bude k.o.
tak to beží...