Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia v syrovej omáčke

alex100 - fotkaalex100, 27. apríla 2017
Morčacie prsia v syrovej omáčke
Foto: alex100

Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a keďže mi to chutilo, tak ho dávam aj sem. Možno si pochutí aj niekto iný.

8
porcií
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 stredná
4 strúčky
2 kúsky
250 ml
3 dc
1 dc
1 kocka
2 čl
1 Pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne posolíme, pokoreníme a opečieme na oleji. Opečené odložíme nabok.

    Morčacie prsia v syrovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľku a nastrúhame cesnak. Chvíľku popražíme a zalejeme vodou. Pridáme horčicu, premiešame a po 5 minútach pridáme kocku bujonu a syr. Zasa varíme ked je syr roztopený pridáme smotanu. Necháme povariť asi 10 minút na miernom ohni. Potom ešte pridáme medzi prsty bazalku.

  3. 3

    V mlieku rozmiešame 1 PL (nie kopcom naplnenú) hladkej múky, aby neboli hrudky a vlejeme do vriacej omáčky. Počkáme až omáčka znova zovrie za stáleho miešania. Nakoniec vložíme do omáčky upečené mäso a ešte necháme na veľmi miernom ohni jemne vrieť asi 10 minút.

  4. 4

    Podávame s cestovinou - kolienka. Petržlenová vňať sa dáva len ako dekorácia na tanier.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Niektorí sú tu fakt géniovia. Z pohľadu na obrázok vedia ohodnotiť recept. Tiež si viem zhruba predstaviť ako môže ten , ktorý recept chutiť ale bez toho, že by som to uvaril je to len domnienka.