Foto: dorisa
Toto jedlo máme velmi radi. My ho jeme so šunkou, vnučke robím bez šunky.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Syr naplníme šunkou tak,že medzi dva plátky syra vložíme šunku. Takto obalujeme v trojobale.
-
3
Obalené syry dáme na rozpálený olej v panvici vypražiť.
-
4
Potom naložíme na tanier, doplníme hranolky,alebo zemiakovú kašu, a možeme obedovať. My jedávame k jedlu tatarskú omačku.
Len klasika 45% t.v s.(tuku v sušine) a dobre vyzrály.Tiež sa dá pomôcť tým,že ho obalíme dvakrát a prudko vypražíme.
Zdravší je ale spôsob bez vysmážania syra v oleji.. Neviem či je tento spôsob tu uverejnený, ale ja používam len tento spôsob.
Vymastí sa kompótová miska alebo akýkoľvek hrnček a vysype sa strúhankou. Syr sa postrúha na hrubo, nasype sa vrstva do vymazenej a vysypanej mištičky, môže sa dať surové vajce, pokrájaná šunka a zase vrstva syra. Mištičky so syrom sa poukladajú na pekáč, na ktorý sa naleje voda a v trúbe sa pečú pokiaľ nezistíte že vajce je pevnej konzistencie (asi 20 minút). Syr vyklopíte z mištičky na tanier. Je bez oleja, nevytečie a chutí presne ako vysmážaný.
tento napad so syrom zapekany v trube sa mi veľmi pači, zase nečo nove, vyskušam ho ešte tento tyždeň, ´dakujem.