
Zemiakové placky s kyslou kapustou
Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a vložíme ich do vriacej osolenej vody na cca 25 minút (kým...

Rýchle pečené kurča s prílohou
Kurča nakrájame , umyjeme a poukladáme na pekáč. Posolíme a posypeme č. paprikou, polejeme...

Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Slivkové gule, hoci sladké, sú na Slovensku obľúbené ako hlavný chod, pričom sa stali symbolom domácej pohody a kuchyne plnej rodinnej atmosféry....

Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)

Koláč s paradajkami
Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Paradajkovo-seitanové korenené guľky
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa...

Kuracie štvrte s dubákmi
Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol...

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

Studená polievka gazpacho
Perfektné letné osvieženie v podobe sýtej zeleninovej polievky nám počas horúcich letných dní najlepšie ulahodí. Naša...

Gulášová polievka z mletého mäsa
Gulášová trochu inak, stále fantastická chuť podobná kotlíkovému gulášu aj doma v kuchyni.

Krídelká pod horčicovou zálievkou
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Krémovo-nekrémová zeleninová polievka
Zelenina so zeleninou. Nemusí byť vždy tradičná zeleninová, resp. krémová, skúsila som kombináciu....

Pikantný zeleninový krém
Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...

Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...