![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dušený lilek s rajčaty
No, jsem si říkala, že snad nikoho neurazím i takovým rychlým receptem. Nikdy bych...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom
Ovocné guľky v období čerstvého ovocia potešia. Môžeme si ich pripravovať na rôzne spôsoby. Moje...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Banánové tagliatelle s omáčkou z lesného ovocia
Nevarené, nepečené, krásne a lahodné jedlo :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie krokety
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi ... no a samozrejme najradšej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami
Tento recept máme od istého šéfkuchára.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pangasius s loveckou salámou a tvarúžkami
Včerejší oběd. Přítel měl pro mne zcela nepochopitelnou kombinaci vařeného hovězího, knedlíku a dýně (Jižní...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové fašírky s tofu
Zajtra mám chlebový den myslím pri delenej strave, a k obedu si budem robiť tento recept ....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Valentínske tofu lievance
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik v chrenovej omáčke
Pôvodne to bolo kurča. V kuchárskej knihe s receptami amatérov. Prílohu - tekvicové halušky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parené buchty s nutellovou plnkou
Parené buchty som už robila niekoľkokrát s inými plnkami ako jahodový lekvár, slivkový, ale s Nutellou ešte nie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hríby v alobale
Vajce rozšľaháme, vmiešame do neho postrúhaný syr, roztlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané plnené palacinky
Všetkeho si dáme toľko koľko chceme palaciniek. Ako prvé si spravíme palacinkové cesto a necháme ho odležat...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančová kačka
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuriatko po našom
surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na dno naolejovaného pekáča, osolíme, na ne nastrúhanú mrkvu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky s údeným
Určite ešte máte aj vy nejaké údené mäsko od Veľkej noci, lebo u mňa sa ešte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...