Pikantné langoše s rybou
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 12. júna 2013

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 125 g |
|
| 1/2 kocky |
|
| štipka |
|
| 1/2 ČL |
|
| na potretie |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| podľa chuti |
|
| 12 ks |
|
| na dekoráciu |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku pripra-íme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Potom z cesta vyformujeme malé bochníčky a necháme kysnúť ešte 20 minút. Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu, v strede musí byť cesto tenké na okrajoch hrubšie.
- 2
Na dostatočnom množstve oleja vypražíme langoše z oboch strán. Musia plávať. Potom ich potrieme rozotreným cesnakom a olejom.
- 3
Navrch urobíme kôpky zo zmesi rýb. Pripravíme ju restovaním nadrobno nakrájanej cibule, ktorú speníme na oleji a pridáme najemno nakrájané ryby, na polovice prekrojené cherry paradajky, čili papričky nakrájané na tenké rezančeky, opražíme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a čili. Dekorujeme bylin-kami, čili a plátkami mandlí.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu