Pikantné langoše s rybou

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 12. júna 2013
Pikantné langoše s rybou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 ml
125 g
1/2 kocky
štipka
1/2 ČL
 na potretie
150 g
2 PL
100 g
podľa chuti
12 ks
 na dekoráciu

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku pripra-íme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Potom z cesta vyformujeme malé bochníčky a necháme kysnúť ešte 20 minút. Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu, v strede musí byť cesto tenké na okrajoch hrubšie.

  2. 2

    Na dostatočnom množstve oleja vypražíme langoše z oboch strán. Musia plávať. Potom ich potrieme rozotreným cesnakom a olejom.

  3. 3

    Navrch urobíme kôpky zo zmesi rýb. Pripravíme ju restovaním nadrobno nakrájanej cibule, ktorú speníme na oleji a pridáme najemno nakrájané ryby, na polovice prekrojené cherry paradajky, čili papričky nakrájané na tenké rezančeky, opražíme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a čili. Dekorujeme bylin-kami, čili a plátkami mandlí.

Diskusia k receptu

tatranka
Recept sa mi páči.Toto veru urobím.Na striedačku s rybami,alebo kuracím mäskom.