
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...

Ryžové placky so syrom pečené bez pridaného tuku
Ostala mi ryža a z tej som si spravila placky....

Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou
V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky. Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo. Vážme...

Špenátová fašírka
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, ...

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...

Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami
S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je...

Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...

Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom
Tento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé. Ideálna...

Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...

Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...

Celozrnný kuskus so zeleninou
Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme cibuľu a zeleninu okrem brokolice.

Gazdovské cestoviny
Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

Bravčové volániky so šalviou
Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky. máme ich radi, sú šťavnaté a...

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Hovädzie s višňami
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie...

Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Zemiaky plnené syrokrémom a kukuricou
Zemiaky so šupkou uvaríme vo vode. Vychladené zemiaky ošúpeme, prekrojíme a stred zemiakov opatrne vyberieme...