Ryžový nákyp

ally5555 - fotkaally5555, 17. januára 2013

Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy .Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam velmi chuti.

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks (v prášku)
štipka




Postup

  1. 1

    Ryzu varime do meka az je takmer rozvarena ,pridame stipku soly a cukor podla chuti kto ake lubi mi mame radi co najsladsie .

  2. 2

    Uvarime si husty puding ,tiez osladime podla chuti .este do horucej ryze vlejeme puding a dokladne premiesame .moze pridat aj vanilinovy cukor ,pekne to potom vonia

  3. 3

    Na tanier si dame kopcek ryzoveho nakypu poukladame ananasovy kompon polejeme stavou a ozdobime slahackou .,............................................................................................................Skoda ze to nemam nafotene je to moj prvy recept ktory som tu pridala taze chibicky sa urcite najdu .

Diskusia k receptu

rea1
No, chybičky sa naozaj našli. Ak máš toľko rokov ako uvádzaš a takýto pravopis používaš v škole ... no, radšej nič. Namiesto behania po Vareche vezmi radšej učebnicu jazyka slovenského, myslím, že to by bolo zatiaľ pre teba užitočnejšie.
Recept mi skôr pripomína ryžovú kašu ako nákyp ale môže to byť dobré. Jednoduché, ľahké, rýchle - prečo nie?
babidka
Ano , preco nie ? Je to take jedlo pre deticky a urcite potesi aj milovnikov ryze a pudingu . Moje vnucata urcite ! Alebo by z toho mohol byt dobry dezert - ked sa to da do peknych misticiek , ozdobi cerstvym ovocim , mozno este par kuskov lupanych mandli na vrch a a vsetci budu malu kucharku chvalit !!!
erikao
... ja som to deťom robievala rovnako, ale podávala som to pod názvom Ryža v mlieku
ally5555
Preco tu kazdy riesi pravopis ? Nechapem je to stranka o vareni .
denyany
podobný nákyp som robila, len som ho ešte zapiekla v rúre a na vrch rozložila ovocie
ancicka
@ally555 ,a prečo nie!Ved je to študentka a neviem si predstaviť,aby som si kúpila nejaký časopis a recept by bol takto napísaný.Ved je to hanba.Začiatočné písmenka z malým a soli napíše s "y",tak to je vrchol !
Aj ked je to o varení,tak by sa malo písať správne.
Stane sa ,že sa niekto pomýli,ale nie až tak okato a ešte sa na konci ospravedlní,namiesto toho aby si chyby opravila.
Admini by si to mohli všímať a nechať rcp.na opravu.
ancicka
...a prvým receptom sa takto uviesť,tak to by som si dala sakramenský zaležať.
mata3636
@ancicka - sorry, ale Ty sa so slovenčinou tiež veľmi nekamarátiš. Čo komentár či recept, kopec chýb. Ja na Tvojom mieste by som sa v tomto prípade vôbec neozvala
abdul
@mata3636 : Nevidím, že práve tebe @ancicka adresovala nejaký príspevok. Takže skopírujem : " Ja na Tvojom mieste by som sa v tomto prípade vôbec neozvala."
mata3636
@abdul - aký požičaj, taký vráť - a prečo sa Ty ozývaš? Nemám si náhodou od niekoho "tam hore" pýtať povolenie napísať komentár?! Škoda reči, tu sa vždy všetko tak poprekrúca, až to nie je možné. Tu len pekne písať, ochkať, mľaskať a ukladať do KK a ak nie, tak Ťa zničíme, zosmiešnime, strápnime a skopeme až pod čiernu zem
tiginko
júúúúj @ancicka , veru najprv si má každý pozametať pred vlastným prahom - správne sa píše sa S MALÝM a nie Z MALÝM (s kým,čím a z koho, čoho). Trapas :-)
lenka591
Tiež si myslím, že recepty by sa mali písať bez chýb, ale nepáči sa mi, keď niekto kritizuje chyby druhých a pritom sám píše s chybami, že @ancicka ? Mňa napríklad vytáčajú neprávne medzery. Pred interpunkčné znamienka (", ? !") sa nedáva medzera. Medzera sa dáva za znamienko. A ešte ten trapas so S a Z, to sú mi veci:) A čiarky skoro nikto nepoužíva tak, ako by sa mali (ani ja nie:) Ide mi len o to, že každý z nás robí chyby, jediný rozdiel je, že niekto viac a niekto menej. Ale nikto nie je dokonalý... Prečo radšej neskúsime niekomu pekne napísať, v čom robí chyby, nech sa poučí. Len sa bojím, že potom sa varecha zmení na pravopisné okienko:)
lenka591
Hopla, aj keď som sa snažila, aj tak mi ušla nejaká tá medzera či bodka. A ktovie koľko iných chýb :)
beru
@Ally5555 dakujem za recept..ja ryžový nákyp nemám rada ale detom som chcela spravit a tento mi príde ako super recept..vyskúšam a dakujem za tip
strunka246
Ešte aj tu sa hádať? Veď tu nie parlament, ani jazykovedný ústav. Ide mladej varenie, snaží sa, jej rovesníčky behajú po krčmách atď. Nabudúce nič neuverejní a pravopis sa ešte naučí. Ja VARECHU beriem ako kamarátku aj s chybami. PV
ally5555
Takze tento recept som pisala s velkou tremou .Dakujem aj za kladne ,ale aj zaporne komentare .Bavi ma varit a vobec ma to neodradilo skor ma to posunulo dalej .
radost
@ally5555...len var-peč-a píš-dievča moje..nehľad na tu prejavené pravopisné rozbroje..:-)
kto je znalec pravopisu-možno pre nešikovnosť má prázdnu misu..
a zas kto v kuchyni je šikovný-v pravopise môže byť omylný..
nikto nevie všetko..
netráp sa-milé dietko..
s chuťou sa pravopis aj nové recepty uč....
..a bude lepšie..:-))
ally5555
radost, Dakujem za povzbudenie velmi mato potesilo ste mila .
veronika353
Manžel má moc rád rýžový nákyp,s pudinkem jsem to ještě nezkoušela,ale múže to být dobré,ukládám:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia