Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino

chutimi - fotkachutimi, 10. januára 2014
Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Foto: chutimi

Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené paradajky. Tento recept sa dá všemožne upravovať.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 - 3 PL
4 - 5 strúčikov
1/2 ks
6 - 10 lístkov
 (alebo Grana Padano)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente.

  2. 2

    Cesnak očistite a nakrájajte na tenké plátky (snažte sa čo najrovnomernejšie). Papričku nakrájajte na tenké prúžky, posekajte aj semiačka. Šalviové lístky umyte a odrežte stopky. Lístky nasekajte na drobno.

  3. 3

    V malom hrnci/na panvici zohrejte olivový olej. Vhoďte všetky suroviny a na miernom plameni nechajte až kým cesnak zozlatovie. Hneď prelejte na cestoviny aby cesnak nezhnedol a nezhorkol! Pokiaľ nepoužijete privysokú teplotu, cesnak aj šalvia ostanú príjemne chrumkavé.

  4. 4

    Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávajte.

    Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
môj najobľúbenejší cestovinový recept :-)
najčastejšia chyba, ktorú ľudia robia pri tomto recepte, že smažia cesnak na veľmi horúcom oleji (to si uviedol dobre), zatiaľ čo sa má v oleji "variť" do zlata... a tak prestúpi do oleja oveľa viac chuti a vône...
vždy však s chilli - štípe iba raz :-))) nepomýlil si sa?
vedia to opraviť v redakcii, ak im napíšeš, samozrejme, ak Ti na tom záleží :-) všetky ostatné Tvoje recepty sa mi páčia, takže som pochopila, že ide o chybu :-) nie o úmysel feferónkový....

Pridaj komentár k receptu: