Foto: chutimi
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené paradajky. Tento recept sa dá všemožne upravovať.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente.
- 2
Cesnak očistite a nakrájajte na tenké plátky (snažte sa čo najrovnomernejšie). Papričku nakrájajte na tenké prúžky, posekajte aj semiačka. Šalviové lístky umyte a odrežte stopky. Lístky nasekajte na drobno.
- 3
V malom hrnci/na panvici zohrejte olivový olej. Vhoďte všetky suroviny a na miernom plameni nechajte až kým cesnak zozlatovie. Hneď prelejte na cestoviny aby cesnak nezhnedol a nezhorkol! Pokiaľ nepoužijete privysokú teplotu, cesnak aj šalvia ostanú príjemne chrumkavé.
- 4
Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
najčastejšia chyba, ktorú ľudia robia pri tomto recepte, že smažia cesnak na veľmi horúcom oleji (to si uviedol dobre), zatiaľ čo sa má v oleji "variť" do zlata... a tak prestúpi do oleja oveľa viac chuti a vône...
vždy však s chilli - štípe iba raz :-))) nepomýlil si sa?