Mäsové guľky s mrkvovými špagetami

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. júna 2014

Malý námet na ľahký obed, či večeru :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Mäsové guľky:
500 g
1 ks
1 ks
Paradajková omáčka:
2 bal.
1 ks
Mrkvové špagety:
3 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme mäsové guličky. Do sekáčika si hodíme cibuľu a papriku a nadrobno ich posekáme. K zmesi pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a jemne prebehneme v sekáči (mixéri) - asi tak dlho aby sa z mäsa začala tvoriť už akási zlepovacia hmota, ale aby to malo stále štruktúru mäsa :) zmes dochutíme soľou a korením a tvarujeme guľky. Netreba pridávať vajíčko ani strúhanku, zmes drží pekne po kope. Guličky môžeme upiecť v rúre na pečiacom papieri - pri 200°C na cca 25 min. (netreba používať žiadny olej mäso ho má akurát aby sa nepripiekli), alebo ich upariť v parnom hrnci.

  2. 2

    Paradajkovú omáčku pripravíme tak, že na opraženú cibuľku pridáme 2 konzervy posekaných paradajok, bazalku, soľ a ČK a varíme na veľkom plameni do zhustnutia. Kto má rád omáčku sladšiu tak si ju trochu dosladí.

  3. 3

    Mrkvové "špagety" vzniknú strúhaním mkrvy pomocou škrabky (mrkvu škrabkáme kolom dokola). Následne ich vložíme do jemne posolenej vriacej vody na par minú aby trochu zmekli a dali sa pekne natočiť na vidličku :)

Diskusia k receptu

jujoska
recept na jednotku, jednoduchy ale urcite vyborny. Oprav si prosim ta ten "nymet" :-D
daguska
Pekný rerceptík.Jednoducho a zdravo.Urcite nezaskodí odlahcit jedálnicek.
caterina
pekny recept, tie masove gulky mozes kludne zaliat omackou a dat to piect spolu ;) robim takto aj z hovadzieho masa
lyduss
námet naozaj výborný :) mne by len bolo škoda kuracích pŕs na takúto úpravu, asi by som použila nejaký lacnejší druh mäska
kristtin
najviac sa tesim na tie cestoviny z mrkvy ..dnes vecer budem varit :)