Foto: habakukurica
Malý námet na ľahký obed, či večeru :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme mäsové guličky. Do sekáčika si hodíme cibuľu a papriku a nadrobno ich posekáme. K zmesi pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a jemne prebehneme v sekáči (mixéri) - asi tak dlho aby sa z mäsa začala tvoriť už akási zlepovacia hmota, ale aby to malo stále štruktúru mäsa :) zmes dochutíme soľou a korením a tvarujeme guľky. Netreba pridávať vajíčko ani strúhanku, zmes drží pekne po kope. Guličky môžeme upiecť v rúre na pečiacom papieri - pri 200°C na cca 25 min. (netreba používať žiadny olej mäso ho má akurát aby sa nepripiekli), alebo ich upariť v parnom hrnci.
- 2
Paradajkovú omáčku pripravíme tak, že na opraženú cibuľku pridáme 2 konzervy posekaných paradajok, bazalku, soľ a ČK a varíme na veľkom plameni do zhustnutia. Kto má rád omáčku sladšiu tak si ju trochu dosladí.
- 3
Mrkvové "špagety" vzniknú strúhaním mkrvy pomocou škrabky (mrkvu škrabkáme kolom dokola). Následne ich vložíme do jemne posolenej vriacej vody na par minú aby trochu zmekli a dali sa pekne natočiť na vidličku :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu