
Polievka z červenej šošovice
Šošovicu preberieme a prepláchneme. Do veľkého hrnca vložíme umytú šošovicu spolu s na kocky nakrájaným zemiakom,...

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

Zemiaky s chorizom - plán B
Plán A bol vynikajúci recept od @Evusik (http://varecha. pravda. sk/recepty/zemiaky-s-chorizom-fotorecept/18910-recept. html). Lenže kým sa varili zemiaky,...

Cukety s pórom a arašidmi
recept som našla náhodou, vyskúšala a osvedčil sa nad očakávanie :-)

Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...

De la Lel
Tento recept som vymyslela ja pretože som sa nudila a tak som použila skoro všetko s chladničky...

Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...

Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani...

Listová zmes s kuracími nugetkami
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...

Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)
Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa...

Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...

Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Rajčiny s čiapočkami
Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku,...

Zapečený plnený baklažán
Videla som podobný recept v bešamelovej omáčke a tak som trocha experimentovala...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Lososové rizoto
Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...

Kuracie prsia so sambal manis pastou
Nakoľko Sambal-Manis pasta je pikantnejšia, trošku som ju zriedila paradajkovou šťavou, , ,

Šampiňóny, fenikel, brokolica s ryžou, avokádom, kimchi a olivami
Osviežujúci rýchly obed pripravený do pol hodinky :)

Staročeské kocky
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a osolíme. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ...

Koriandové kuriatko
Ja som veľký milovník koriandru, milujem tú vôňu a chuť. A tento recept je pre...

Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou
Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Zapečené papriky so sójou a vločkami
Ovsené vločky prepláchneme vriacou vodou a precedíme, rozšľaháme vajcia s mliekom a pridáme uvarené bôby, nastrúhanú...

Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.