![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča so zelenou omáčkou
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie s tekvicou
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé kúsky mäsa
Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom
Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicová polievka s datľovým pyré podľa Miroslava Buľovského
Ak obľubujete pestrosť chutí a konzistencií, určite musíte vyskúšať tento recept. Do štúdia nám ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná ryba na mrkvovom pyré
Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ražniči z mletého mäsa
Komerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Braffčová rýchloffka (ffotorecept)
Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové kocky s fazuľkou a cícerom
Pripravíme si suroviny. Fazuľu a cícer vopred uvaríme. Keďže som toto jedlo pripravovala vo veľkom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Máriin Cottage Pie
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oščadnicky polesník s omáčkou
Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Základné rizoto
Pripravíme si predtým: Bujón ohrejeme a necháme ho variť na ohni. Cibuľu nakrájame najemno. Domáci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Segedín z údeného kurčaťa
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme rascu a zalejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacia roláda so šafranovou omáčkou
Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou
Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelené fazuľky na oleji
Tento jednoduchý letný recept pochádza z Grécka. Zvládnu ho aj úplní...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové halušky
Sušené huby necháme hodinu odstáť vo vode. Potom túto vodu osolíme a huby v nej povaríme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...