prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

prazdny

Jahňacie s tekvicou

Hlavné jedlá

Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...

prazdny

Chrumkavé kúsky mäsa

Hlavné jedlá

Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...

prazdny

Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom

Hovädzie mäso

Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech....

prazdny

Tekvicová polievka s datľovým pyré podľa Miroslava Buľovského

Večera

Ak obľubujete pestrosť chutí a konzistencií, určite musíte vyskúšať tento recept. Do štúdia nám ho...

prazdny

Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom

Bezmäsité jedlá

Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...

prazdny

Pikantný pivný guláš

Hovädzie mäso

Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...

prazdny

Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...

prazdny

Hlivovo–fazuľový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

prazdny

Grilovaná ryba na mrkvovom pyré

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Grilujeme na rozpálenej panvici na...

prazdny

Ražniči z mletého mäsa

Hovädzie mäso

Komerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom...

prazdny

Mäsko na červenom víne

Hovädzie mäso

super recept, jednoduchý a nikdy nič nezostane...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

prazdny

Braffčová rýchloffka (ffotorecept)

Bravčové mäso

Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)

prazdny

Tekvicové kocky s fazuľkou a cícerom

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si suroviny. Fazuľu a cícer vopred uvaríme. Keďže som toto jedlo pripravovala vo veľkom,...

prazdny

Máriin Cottage Pie

Bravčové mäso

klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...

prazdny

Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami

Hlavné jedlá

Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...

prazdny

Oščadnicky polesník s omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...

prazdny

Základné rizoto

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si predtým: Bujón ohrejeme a necháme ho variť na ohni. Cibuľu nakrájame najemno. Domáci...

prazdny

Perlička na hruškách a brusniciach

Večera

Odporúča sa kúpiť čerstvú i s drobkami.

prazdny

Zapekaný baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...

prazdny

Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom

Hlavné jedlá

Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...

prazdny

Segedín z údeného kurčaťa

Kuracie mäso

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na časti rozohriateho tuku, zaprášime paprikou, pridáme rascu a zalejeme...

prazdny

Morčacia roláda so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme...

prazdny

Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou

Bezmäsité jedlá

Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ...

prazdny

Zelené fazuľky na oleji

Bezmäsité jedlá

Tento jednoduchý letný recept pochádza z Grécka. Zvládnu ho aj úplní...

prazdny

Klobása v kapustovom cestíčku

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...

prazdny

Teľacie plátky s tuniakom

Hlavné jedlá

Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

prazdny

Hliva ustricová na póre a kapii

Bezmäsité jedlá

Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...

prazdny

Hubové halušky

Bezmäsité jedlá

Sušené huby necháme hodinu odstáť vo vode. Potom túto vodu osolíme a huby v nej povaríme...

prazdny

Hovädzie rezne v omáčke

Hovädzie mäso

Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...