Zdravé, rýchlo hotové a krásne farebné jedlo :) .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balenie (100 g) |
|
1 ks veľká |
|
3 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 konzerva |
|
3 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme sójové mäsko. Vsypeme do vriacej vody, do ktorej sme pridali sójovú omáčku, worchestrovu omáčku, čierne korenie a vegetu. Povaríme 10 minút, potom scedíme. Ja si vývar nechávam, pridávam ho potom do podusenej zeleninky.
- 2
Medzitým, ako sa nám varí mäsko, si nakrájame všetku zeleninku. Na olivovom oleji vo woku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Po chvíľke dusenia pridáme papriku, cuketu, okoreníme sójovou omáčkou, primiešame pretlačený cesnak.
- 3
Keď je zeleninka polomäkká, pridáme k nej scedené sójové mäsko a fazuľu v paradajkovej omáčke (celú konzervu aj s omáčkou). Pridáme paprikovú a cesnakovú pastu, trošku vývaru zo sójového mäska a dusíme cca 5 minút. Keď sa nám zdá zmes redšia, môžme ju zahustiť troškou solamylu. Keď všetka zeleninka zmäkne, máme hotovú večeru. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu