Sójové mäsko so zeleninou

gabinka1 - fotkagabinka1, 13. júla 2011

Zdravé, rýchlo hotové a krásne farebné jedlo :) .

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie (100 g)
1 ks veľká
3 ks stredne veľká
1 ks
1 ks menšia
1 konzerva
3 strúčiky
1/2 KL
1/2 KL
2 PL
1 PL
1/2 KL
2 PL
1 KL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme sójové mäsko. Vsypeme do vriacej vody, do ktorej sme pridali sójovú omáčku, worchestrovu omáčku, čierne korenie a vegetu. Povaríme 10 minút, potom scedíme. Ja si vývar nechávam, pridávam ho potom do podusenej zeleninky.

  2. 2

    Medzitým, ako sa nám varí mäsko, si nakrájame všetku zeleninku. Na olivovom oleji vo woku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Po chvíľke dusenia pridáme papriku, cuketu, okoreníme sójovou omáčkou, primiešame pretlačený cesnak.

  3. 3

    Keď je zeleninka polomäkká, pridáme k nej scedené sójové mäsko a fazuľu v paradajkovej omáčke (celú konzervu aj s omáčkou). Pridáme paprikovú a cesnakovú pastu, trošku vývaru zo sójového mäska a dusíme cca 5 minút. Keď sa nám zdá zmes redšia, môžme ju zahustiť troškou solamylu. Keď všetka zeleninka zmäkne, máme hotovú večeru. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

betty21
Dobrá nápad Gabinka, tiež používam sóju, ukladám receptík :)
diabambulka
fíha, tak ukladám, sóju robievam, tiež so zeleninkou, ale trošku inak a tak tvoj receptík plný farieb a chuti vyskúšam :-)))
nazarboncuk
podobné robím aj ja, tiež hádžem do hrnca co vidím... je to veľmi rýchle a chutné. a aj zdravé ;)všetkým odporúčam :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha