prazdny

Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...

prazdny

Rezance s cuketou

Cestoviny

Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

prazdny

Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom

Cestoviny

Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...

prazdny

Hovädzia sviečková s kokosom

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku...

prazdny

Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami

Cestoviny

Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.

prazdny

Grécka ryba

Hlavné jedlá

Rýchle a chutné jedlo, ktoré má rád aj člen, ktorý ryby inak nemusí ....

prazdny

Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom

Cestoviny

Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....

prazdny

Zapečená špargľa

Bezmäsité jedlá

Rýchly recept na prípravu špargle.

prazdny

Oheň

Bravčové mäso

Činske jedlo , trochu upravene na naše pomery ale veeeeelmi dobre :-)

prazdny

Bugaci beťár

Bravčové mäso

Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

prazdny

Bravčová panenka so sušeným ovocím

Bravčové mäso

Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...

prazdny

Plnené klobúky bedlí

Bezmäsité jedlá

Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

prazdny

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

prazdny

Tekvicová omáčka

Večera

Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...

prazdny

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku

Hlavné jedlá

Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

prazdny

Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa

Hlavné jedlá

Recept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho...

prazdny

Zapečená rybka

Hlavné jedlá

Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť,...

prazdny

Bulgur s růžičkovou kapustou

Bezmäsité jedlá

No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...

prazdny

Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke

Hlavné jedlá

Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....

prazdny

Polievka z kuracích odrezkov z multifunkčného hrnca

Kuracie mäso

Toto je polievka hotová raz-dva, bez väčšej námahy, bez stráženia a zaručene čistá, nezakalená....

prazdny

Bačovský rezeň s údeným a parenicou

Bravčové mäso

Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

prazdny

Oščadnicke bochorka

Hlavné jedlá

Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...

prazdny

Hanger steak na tymiane

Hovädzie mäso

Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica

prazdny

Seitanové mäsko na hubách

Bezmäsité jedlá

Seitan si doma vyrábam sama, pretože polotovar je dosť drahý, ale dosta´t ho v špec. predajniach......

prazdny

Bazové lievance

Dezerty

Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...

prazdny

Kuracie prsia plnené pórom

Kuracie mäso

Veľmi chutné kuracie prsia plnené čerstvým pórom.

prazdny

Grilovaný zubáč so zeleninou

Hlavné jedlá

Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...

prazdny

Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou

Dezerty

Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.