Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...
Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...
Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu...
Špenát s príchuťou Indie
Spenat moze byt podavany s ryzou, alebo s varenymi zemiakmi.
Zemiakový šalát
Veľmi chutný klasický šalát, ktorý sa hodí k mäsu, rybe, k vyprážanému syru alebo len tak s kúskom chleba na raňajky či na desiatu....
Rýchla avokádová nátierka
Avokádo prekrojíme, vyberieme pomocou lyžice vnútro, ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kúsky, ...
Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...
Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné
Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...
Kuracie stehná na kyslej kapuste a hubách
Stačí jeden pekáč a tri suroviny - a najeme sa dosýta.
Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.
Špaldovo-mrkvové placky
Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto...
Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))
Plněné bravčové kvety
Mezi naše oblíbená jídla patří plněné vepřové plátky, náplň může být různá... záleží na tom, ...
Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Mušle sv. Jakuba so zelenou špargľou a holandskou omáčkou
Kúpili sme v Metre mušle sv. Jakuba - 1 plus ďalšie balenie zdarma, za skvelú...
Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...
Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...
Mňam cestovinky alebo cesnakovo-paradajkové cestoviny s mozzarelou
Recept na tieto cestoviny vznikol asi tak pred rokom. V chladničke som mala mozzarelu pred dátumom spotreby...
Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou
Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi...
Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...