Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou fotorecept
Foto: salviana999
Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi vyšla.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kura som umyla, vykostila, osolila, okorenila a poukladala som naň šalviu a medovku.
-
2
Potom som si urobila plnku. Pokrájala som rožky, zaliala mliekom a nechala trochu nasiaknuť. Potom som ich vyžmýkala, dala do misy a pridala žĺtky, soľ, korenie, strúhaný syr, ale nemusí byť. Treba tam ešte trošku masla a z bielkov tuhý sneh.
-
3
Plnku navrstvíme na kura a zatočíme. Ja som ho dala do formy na srnčí chrbát, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Osolila som, okorenila, navrch dala trošku masla a dala do trúby piecť.
-
4
Kým sa pieklo, pripravila som si zemiaky. Nové zemiaky mi očistila dcéra, ja som spenila na oleji cibuľku a pridala na ňu zemiaky, petržlenovú vňať a soľ. Podliala som pohárom vody.
-
5
Nechala som ich podusiť do mäkka.
-
6
Po upečení roládu vyberieme z trúby, necháme trošku vychladnúť a nakrájame na porcie.
Diskusia k receptu