
Marocká polievka z červenej šošovice
Suseda mojej kamarátky je z Maroka. Od nej je tento ľahký a chutný recept. Mne...

Špagety s cuketovo-syrovou omáčkou
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji opražíme do sklovita. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a chvíľu dusíme,...

Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....

Losos na grile
Kedže bolo tak pekne (minulý rok v lete :-), tak aj ja som griloval. Lososa....

Umučená panenka
Určitě nepohrdnete svátečním jídlem třeba na Silvestra. Je to opravdu lahůdka . Inspirovala mne paní...

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

Šošovica so zeleninou po taliansky
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody, asi tak na 15-20 minut. Medzi tým si orestujeme...

Zapekané rybie filety so šampiňónmi
Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava...

Panenka plnená domácou údenou klobásou
Na zabíjačke sme vždy panenku naplnili klobásovým mäsom, ja som sa dnes rozhodla ju naplniť údenou...

Pampušiky plnené lekvárom
Sú to vlastne šišky, trocha recept sa líši ako klasika, ale sú výborné.

Švédska palacinka na plechu
Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na...

Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

Dalmatínsky guláš
Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla...

Hubový tatársky biftek
Ja osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré...

Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort
Tieto halušky robím so špenátom, ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou. Bola to taká skúška...

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Bôčik na karameli
Ako som spomenula pri polievke Pho, mám rada vietnamskú a ázijskú kuchyňu. Medzi moje obľúbené...

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...

Luxusná žemľovka
Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch...

Drevorubačské trhance
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....

Spaghetti Carbonara
Známy a chutný recept v podobe jedla Spaghetti (špagety) Carbonara so všetkými ingredienciami teda s cesnakom, ...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...