
Pečienkové rolky
Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich...

Manspasta
V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny, treba sa zavdacit aj chlapom,...

Mäsovo-syrové guľky
Kniha Letné a zimné nápoje, ktorú som vyhrala na Vareche, obsahuje okrem nápojov aj pár...

Hrubé rezance s rukolovým pestom
Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na...

Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom...

Pasta con verdure
Lahke jedlo, nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam...

Postrúhaný oštiepok utopený v kelovom prívarku s nadstavbou
V kelovom prívarku, na všelijako, môžem aj spávať! Tento rcp som zostavil až tu, ...

Tvarohovo-višňový nákyp
Višňový kompót scedíme a do šťavy namočíme brusnice/hrozienka.

Fašírka so syrovou mozaikou
Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.

Losos so smotanovými zemiakmi a rukolou
Žijem vo Fínsku, kde je losos veľmi obľúbený, a podľa mňa teda oprávnene, lebo...

Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou
Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu...

Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

Jelenie líčka
Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji...

Pečené pšeno so šošovicovou omáčkou
Postup je výsledkom momentálnej chute a obsahu chladničky, zeleninu a bylinky podľa mňa môžete obmieňať.

Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.

Pirohy po poľsky
Aj tento recept mám od babky. Sú u nás veľmi obľúbene. Zvykneme ich jesť aj...

Treska s korenenou ryžou a hráškom
Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po...

Bravčové líčka na bielom víne
Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom...

Medvedie labky z mletého mäsa
Mleté maso nabízí řadu využití přes sekanou, čevabčiči až po různé karbanátky. A karbanátky jako...

Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.

Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...

Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...

Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...

Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom
Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste...