Medvedie labky z mletého mäsa
Mleté maso nabízí řadu využití přes sekanou, čevabčiči až po různé karbanátky. A karbanátky jako...
Pasta con verdure
Lahke jedlo, nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...
Dvojičky podľa Daniely Nízlovej
Populárna speváčka z dua Twiins Daniela Nízlová nám pripravila chutnú krkovičku s opekanými zemiakmi a omáčkou...
Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...
Krémová cesnačka
Zemiaky a cesnak očistíme. Potom nakrájame zemiaky na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku na drobno...
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...
Vysmážané kuracie stehienka
Vysmážané jedlá robievam málokedy, ale kuracie stehienka, pekne vykostené a do chrumkava usmažené sú jednoducho...
Polievka z pečených paradajok
Konečne som vyšperkovala tento recept k mojej spokojnosti, keďže paradajkovú polievku milujem, ale nikdy som nebola úplne spokojná s výsledkom....
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Kapustový rímsky eintopf
Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze"...
Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou
Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice...
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som prisľúbil tento môj...
Zemiaky s cuketou
Keď už mám v záhrade nové zemiaky aj cukety robievam takýto ľahký obed.
Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...
Pyré z bôbu a pečená brokolica
Deň vopred bôb 10 minút povaríme. Odstavíme, vodu nezlievame a uložíme na chladné miesto....
Špagety aké robím ja
Spagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, ...
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...
Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej len tak......
Jesenné kuracie prsia trochu inak
Recept som našla v prílohe jedného denníka, nie je môj... ale oslovil ma. Hneď...
Kačica plnená kurčaťom a morkou
Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept,...
Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...
Pripité teliatko s kopýtkami
Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-))) Experiment sa ale zato podaril,...