Labudove kura pod perinou

zemo - fotkazemo, 28. októbra 2009

Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky. našiel som v zbierke receptov jeden, ktorý predstavil pred Zobraziť celý popisVždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky. našiel som v zbierke receptov jeden, ktorý predstavil pred rokmi v TV Nova. Kura pod perinou vysvetľuje všetko. Netrpí nedostatkom kalórií.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
3
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kurca naporciujeme, osolíme a posypeme paprikou.

  2. 2

    Bôčik pomelieme s rožkami, cesnakom a cibuľou. Pridáme korenie, vajcia, majoránku a osolíme a premiešame. Pán Labuda radili, aby sme to dochutili aj vegetou. Keďže patrím k vášnivým odporcom kuchárov, ktorý dávajú túto koreninu aj do makových rezancov, ja som ju vynechal. Ak chcete a máte rady a radi Labudu na vegete, tak si ich tam prisypte.

  3. 3

    Do zapekacej misky alebo na menší plech dáme porcie kuraťa a prikryjeme ich mletou zmesou. Upečieme v trúbe a podávame s bramborovým pyré a so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

nyja
Čao, zemo :)) toto som videla v telke na Nove. Neviem, či si to skúsil robiť, mne to vtedy prišlo hrozné... kura nechrumkavé a pečená fašírka. Tak som to ani neskúsila. Neverím, že taký gurmán ako ty robieva túto žranicu :-DDD mäso s mäsom :-DDD Tak schválne, aké to bolo? Ale pravdu!!!
zemo
Takže takto, milá nyja - keby´s lepčejšie čítala, tak hneď na úvode narazíš na všetko vysvetľujúcu vetu - "našiel som v zbierke receptov jeden, ktorý predstavil pred rokmi v TV Nova." A nikde ďalej v recepte nie je ani slova o tom, že by som to smiešne piekol. Čiže prvotné vysvetlenie.
Druhotné vysvetlenie - keby som to skúsil, tak iba v prípade, že by som mal doma tlupu nenažrancov v pokročilom štádiu opitosti, čo zjedia všetko.
Treťotné vysvetlnie - vo všetkých receptoch, ktoré ponúkam, sú len dva druhy - tie, ktoré som vyskúšal a tak to aj píšem a priznávam a potom sú aj také, ktoré ma zaujali svojou nezvyčajnosťou alebo mierne povedané streštenosťou. A tam nie je ani zmienka o tom, že by som ich niekedy pripravil alebo ani slovo o tom, že ich vrele odporúčam.
P.S. A pána Labudu naozaj nemusím v akej koľvek forme. Viem, že to je pre mnohých vyššia matematika, pochopiť moje myslenie, ale ja sa nezmením. Takže takto, moja :o)
benko
Zemo, hovoríš, že ty si vegetu vynechal. Teda si tú Labudovu gebuzinu piekol. A v odpovedi nyji píšeš, že "nikde ďalej v recepte nie je ani slova o tom, že by som to smiešne piekol". Ale je, ale je. Ahoj
zemo
VŔŘŔ detektív, máš pravdu, ale nenem na púlku. Ono sa mi tam v tvojej inkriminovanej vete vytratilo slovko: BY.
Ak si ujko ze Trnavska pozrú nejaké moje ďalšie recepisy, tak zistia, že veľľmi rýchlo píšem, ale ešte rýchlejšie rozmýšľam a za teho Árona sa mi nechce po mne opravovať.
By sa vŕŕ dektotívovi chcelo opravovať po sebe, či vypuscí ven?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia