Foto: marosinho
Ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý nevyžaduje žiadne veľké kuchárske schopnosti a chuť je naozaj vynikajúca.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme a nasolíme. Do misky si pripravíme olivový olej, do ktorého rozdrvíme cesnak. Do druhej si pripravíme strúhanku (asi zo šiestich rožkov), ktorú zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Nové korenie a sušenú bazalku pridáme do misky so strúhankou.
- 2
Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Prsia najprv obalíme v cesnaku s olejom a následne v strúhanke s nastrúhaným parmezánom. Pod prsia si môžte dať aj papier na pečenie, nech sa vám to nenalepí na spodok misy na pečenie. Pečte asi 30 minút pod alobalom.
- 3
K mäsu sa hodí ryža. Odporúčam doladiť hociakým letným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu