Kuracie prsia s cesnakom a parmezánom

marosinho - bez fotkymarosinho, 25. júla 2014
Kuracie prsia s cesnakom a parmezánom
Foto: marosinho

Ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý nevyžaduje žiadne veľké kuchárske schopnosti a chuť je naozaj vynikajúca.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

8 ks
5 strúčikov
250 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme a nasolíme. Do misky si pripravíme olivový olej, do ktorého rozdrvíme cesnak. Do druhej si pripravíme strúhanku (asi zo šiestich rožkov), ktorú zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Nové korenie a sušenú bazalku pridáme do misky so strúhankou.

  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Prsia najprv obalíme v cesnaku s olejom a následne v strúhanke s nastrúhaným parmezánom. Pod prsia si môžte dať aj papier na pečenie, nech sa vám to nenalepí na spodok misy na pečenie. Pečte asi 30 minút pod alobalom.

  3. 3

    K mäsu sa hodí ryža. Odporúčam doladiť hociakým letným šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
@marosinho , celkom sa mi páči tento tvoj recept, hlavne spôsob obaľovania a pečenai v rúre. Už som sa viacráz aj ja chystala miesto smaženia v oleji piecť v rúre, ale zatiaľ som neskúšala, tvoj spôsob ale vyskúšam - ukladám si. A ryžu mám rada, ale nie bielu, ja ju ochucujem, takže je trochu farebná.
akshai
Ahoj Maroš, fakt, že ľudia na Varecha.sk hodnotia recepty ešte pred ich vyskúšaním, ma donútil k registrácii a k písaniu vlastných komentárov. Tento bude môj prvý. :-D Takže: Odskúšané. Príprava bola naozaj veľmi jednoduchá, výsledok priam prekvapivo dobrý. Syr je neoddeliteľnou súčasťou receptu (na jeden plátok mi už nevyšiel, výsledný obal bol dosť suchý). Podľa mojej chute sa k mäsu viacej hodili opekané zemiaky a paradajkový miešaný šalát s mozzarelou. "Tatárku" som doladil hlavne ku šalátu = farmárska. 30 minút v rúre na pečenie + 15 minút v chladnúcej rúre mäsu bohate stačilo, prsia boli po vybratí mäkučké. Ďakujem za skvelý recept, u mňa máš 5/5.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia