Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...
Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...
Palacinky s višňovou omáčkou
Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť....
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Vyprážané šampiňóny
Očistíme šampiňóny. Odrežeme nožičky a vydlubeme vnútro. Pomáhame si malou lyžičkou. Zatiaľ opražíme cibuľku...
Plnený husací krk
Už dlhšiu dobu som mala v pláne spraviť plnený husací krk. Dnes som ho konečne spravila....
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...
Perfektná mäsová kapustnica s hubami a so slivkami
Na sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko....
Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...
Kebab na grile
Prichádza čas grilovačiek tak dám do placu jeden kebabovy recept na gril s chutnou omáčkou.
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....
Slané palacinky s tofu
Hoci nie som veľkým propagátorom zdravej výživy, občas, keď ma hryzie svedomie, vymyslím si...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.
Zapečené papriky plněné tvarůžky
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...
Pangasová pochúťka
Túto špecialitku varím pravidelne a rada, pretože ryby sú zdravé a veľmi nám to doma chutí.
Dusené sójové mäso na zelenine
Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto...
Čebureky - smažené masové kapsy
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a...
Tofu praženica s kurkumou
Pôvodný recept mám od MUDr. Bukovského, po rokoch som ho už prispôsobila našej chuti...
Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami
Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.
Dusený pór
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to...
Lasagne so špenátom, šunkou a syrom
Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to...
Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...
Vývar z hovězího žebra (caldo de costilla)
Silný vývar, v Kolumbii známý jako náš "vyprošťovák" po náročném tahu :-) Podávají všude velký kus...
Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.