Pálivé cestoviny gramigna

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. decembra 2014

Ľahké a pikantné v tomto predvianočnom čase plnom pečenia a ochutnávania sladkých dobrôt. Práve na také som dnes mala chuť.

3
porcie

Suroviny

300 g
2 ks (rezne)
2 ks
50 g
50 g
5 PL
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny som uvarila v osolenej vode, scedila a nechala odkvapkať. Na 2 PL oleja som na rozhorúčenú panvicu hodila mrkvu nakrájanú na julienne, chilli papričku na kolieska a brokolicu spolu s karfiolom pokrájané na drobné kusy. Za stáleho miešania som nechala zeleninu opekať pár minút, podliala som ju sójovou omáčkou a pokračovala som v opekaní ešte chvíľu. Dialo sa to na silnom ohni. Prisypala som kuracie rezne nakrájané na tenšie rezance, z každej strany som ich v zeleninovom základe popiekla pár minút, zmes som osolila. Súčasne som v inej, väčšej panvici na zvyšnom horúcom oleji poobracala odkvapkané cestoviny, aby sa z nich vyparila zbytočná voda a trošku schrumkaveli. Zmiešala som ich s opraženou zeleninou a mäsom. Bolo to poriadne pikantné ale veľmi chutné jedlo.

    Pálivé cestoviny gramigna - obrázok 1

Diskusia k receptu

terinka55
Mňam, parádne si navarila. Vyzerá to výborne, hneď by som sa ponúkla :-)
jozka2
Vyzera to velmi lakavo.Hned by som si dala.
izabella929
pálivé zravna nemusím,ale toto je tak krásne farebné, že by som iba ťažko odolala.-)
kukulienka71
@marcel83 , @izabella929 , :-), ďakujem:-) @safran , som ti vďačná za ten názov, už si odborníčka v "pastách", viem;-) tu bolo na sáčku písané len "nüdeln":-) ale sú tak podarené s tou dierkou v strede! Krásne Vianoce vám želám.
kukulienka71
@safran , predsa to nie sú bucatini, pozerala som tu iné recepty a ony vyzerajú v surovom stave ako špagety, sú dlhé, kdežto moje sú surové takéto krátke a zatočené, s dierkou v strede:-) angl. je tam názov Cornettes fines.

kakao
@radost :
Každý si recept ako sám chce nazýva,
a pri cudzom sa kvôli tomu neozýva,
makaróny môžu byť pre teba,
zatiaľ si sa podľa pridaných receptov nezmohla ani na maslový chleba.
kukulienka71
milá @radost , nie sú to ani makaróny, mám aj tie doma, tieto nudle sú drobnejšie a tenšie ako makaróny. Viem, že aj po česky je taký názov, ale ak nenájdem lepší, ostanem pri nudlách (výrobca ich označil nüdeln), hádam sa zmestia pri tých všetkých tagliatellách a pod.:-) pridávam foto makarónov, čo mám doma. ˇAj ja ti prajem príjemné, pokojné Vianoce.

pacinka
Ja sa vám ženičky čudujem,
že tu dnes trávite celý deň
Hybajte kapríkov smažiti
lebo vás Ježiško nakope .. ....

:-) Šťastné a veselé :-)
mariamka
@pacinka na kapra je este skoro, ja zacnem tak o 4tej, inak "vsechno hotovii.. " :) stastne a vesele aj tebe :)
kukulienka71
@mariamka , bingo!:-) ďakujem za námahu. Páči sa mi na nich, že sú také šikovné, netreba ich natáčať na vidličku:-) @pacinka , už som ti chcela napísať, že sa to nejak nerýmuje a potom som si to v mysli doplnila:-D Ty si beťárka!:-D
Inak, priebežne chystám, šalát skoro hotový, lístkové cesto od @marianne v chladničke, ryba bude tesne pred. Aj vám želám pohodové, radosťou naplnené sviatky:-)
bozulka
Je tam všetko čo mám rada...KK mi pripomenie.
Všetko najlepšie !!!
chutimi
Srandovne cestoviny. Este som take nemal. Recept je pekny, ved nic zle si tam nedala :) pekne foto
safran
tak, hlavne že sme sa posunuli preč od nudlí :-) treba si rozširovať obzory, aj pri cestovinách... veď aj o tom to tu je :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia