
Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi
Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu

Halloweenska polievka
Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach....

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou
Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel. Recept je podľa Nigelly...

Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....

Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.

Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom
Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich...

Celozrnné cestoviny s tuniakom na taliansky spôsob
Diétny recept ktorý príjemne zasýti každého, najlepšie pripraviť si ho na obed.

Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

Jarný zeleninový kuskus
Chcela som pripraviť ľahké jedlo s využitím čerstvej jarnej zeleninky. A v obchode som náhodou našla...

Játra na cibulce a chilli jako minutka
Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská...

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Mäso nakrájame na plátky, pridáme jogurt, horčicu, brusnicový kompót, citrónovú šťavu, víno,...

Zeleninová polievka s mušličkami
Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme na pásiky nakrájané kelové listy...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...

Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...

Delikátne kuracie rezne
Za tento skvelý recept ďakujem svojej kolegyni. Je nenáročný a rýchlo hotový, čo ocením najmä...

Medovo-sezamové kuracie prsia
Jednoduchá príprava a skvelá chuť . Zdroj receptu samozrejme internet.

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...

Zelerovo-zemiakový šalát
Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....

Dobrôtka z kuracích pŕs so zeleninou
S rôznou obmenou zeleniny robím tento recept dosť často. Je to ľahké jedlo a keď mením prílohy-ryža,...

Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...

Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...

Farmárske kuracie krídla v leče
Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako...

Vyprážaná plnené bravčové pliecko
Dnes som okrem tlačenia kapusty do suda, stihla upiecť aj uvariť toto fajné jedlo.

Špaldové halušky so špenátom
Na obed som chcela pripraviť halušky a mala som chuť aj na špenát, tak som...

Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....