Vianočná chobotnica
Chobotnici máme už pár let na vánoce (máme i kapra, ale ten má moc kostí:-))
Králik na môj spôsob
Mám veľmi rád králičie mäso a toto je jeden z receptov, čo som si obľúbil
Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....
Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...
Zapečené špagety s enciánom
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....
Pečená treska s mladými baby zemiakmi
Vcera sa moj priatel z kamosmi rozhodli ist na ryby na more, na lod a oplatilo...
Pečená kuracia pečeň obalená v bakoňskej slanine s pikantným baby špenátom
Mám rada v nedeľu jednoduché, chutné a rýchle obedy, toto je jeden z nich, ...
Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou
Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej...
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Celozrnné špenátové cestoviny
Najlepšie sú celozrnné cestoviny z DM Alnatura Vollkorn Farfalle, a mrazený špenát Bonduelle. Je to...
Teplý cestovinový šalát s mrkvou, cesnakom a klíčkami fazule Mungo
Ako som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované...
Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...
Falošné husacie pečienky
Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte...
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...
Závitky zo šialene zdravej zeleniny - kelu
Kelové listy tentokrát nie plnené mletým mäsom, ale rybím filé, zmesou zeleniny a syrom s...
Bravčová huspenina
Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.
Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí
Recept našla někde kamarádka, zaujal mě na první pohled a tak jsem čtvrtky upekla s určitými...
Bačovské halušky
Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé....
Tradičné smotanovo-kôprové zemiaky vs. netradičný mletý rezeň
Skôr je to recept na ten rezeň ale slovosledom sa mi to viac páčilo takto :) Zaujal...
Cesnakové kuracie stehná
Cesnak je vraj židovský penicilín:-) Zišlo mi to na um, keďže všade naokolo sa teraz vírusmi...
Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice
Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.
Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.