
Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi
Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom,...

Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré
Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...

Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....

Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto noky má naučila moja dcéra, ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak...

Netradičné zemiakové lasagne
Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne...

Špaldové palacinky z ryžového mlieka
Trošku zdravšie palacinky pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...

Krkovička s pečenou paprikou a s fazuľou
Inspirovala som sa receptom tejto vybornej kucharky http://www. carina-forum. com/ricette/meat/pork/0000021_en. php

Chow Mein
Čínské smažené cestoviny sú obľúbené na celom sveta. No a ja som si ich obľúbil tiež....

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...

Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...

Kuracie vrkoče
Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky. Ja ho robím s kuracích prsičiek a je...

Kuracie stehná na piknik
Tento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo...

Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.

Lekvárové buchty s pridaním masla do cesta
Tieto buchty sú aj s pridaním masla do cesta. Také som ešte nerobila, tak som...

Rýchly a vylepšený šošovicový prívarok podľa Klaudie
Vylepšená klasika od kamarátky Klaudie :-) S varením v tlakovom hrnci je obed za 30 min...

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...

Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...

Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ...

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...