Hummus

zzzuzzzu - bez fotkyzzzuzzzu, 26. februára 2014
Hummus
Foto: zzzuzzzu

Suroviny

1 ks (v konzerve)
2 strúčiky
2 PL
2 PL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Konzervu cíceru (ja kupujem z DM drogérie v sklenenom pohári) dáme do vyššej nádobky, očistíme dva strúčiky cesnaku, kto lúbi, môže aj tri, štipku soli, štipku štipľavej papričky a 2 až 3 PL tahini pasty- ja dávam dve (predávajú ju v bio obchodoch), potom pridáme 2 PL olivového oleja a mixujeme. Keď je humus moc hustý môžme pridať vodu. Keď máme tak aj citrónovú šťavu- ale nemusí byť. Podávame s arabským chlebom.

Diskusia k receptu

jozka2
nic v zlom,ti co robia hummus urcite uz vedia ako,skor pre tych co to este nerobili,cicer z konzervy sa este musi povarit lebo je dost tvrdy a voda aspon ja tak viem sa nedava ale dava sa stava z povareneho ciceru a ak sa hummus neskladuje dlhodobo pridava sa aj zopar pl jogurtu a hooodne citronovej stavy.Toto robim podla mojej rodiny zo Syrie.Neviem z kade mas ty recept,ze tam vobec nejde citron.Viem,ze mas tam poznamku,, moze aj citr.stavu",ale podla inych receptov citr.stava je sucastou receptu,lebo hummus dochucuje.potom si kazdy dochucuje,aj chilli paprickami,sus.paradajkami paprikovou pastou atd.podava sa na tanieri poliaty oliv.olejom,nabera sa z taniera kuskami pita bread.Nechcem aby ma niekto napadol,ze snad kritizujem recept,to nie je kritika tvojho receptu iba doplnenie ,ty to robis takto ako robis,ja som to tu pridala pre zaciatocnikov.Zaiste vyskusam aj tvoju verziu,len s takto pripr.hummusom-zakladnym receptom som sa nestretla.
kltko
a v každom prípade dochutiť aj podrveným rascovcom (=rímska rasca, cumin) a hodí sa aj trocha sekanej petrželovej vňate. Súhlasím, že keď treba spraviť rýchlo, cícer z konzervy je šikovný, ale úplne jednoducho si ho môžeme uvariť v mierne osolenej vode. Dostať ho kúpiť prakticky v každom väčšom supermarkete. A čo nebudeme využívať v hummuse, výborne zužitkujeme v plove/pilafe, falafele, šolete, cícerovej kaši, alebo len do polievky.
jozka2
ano,hodi sa vsetko ale to sa uz dochucuje zalkadny recept, s petrzl.vnatou, hodne vyuzivam aj ja,balzalkou,chives,rimskou rascou,kto naco ma chut pridat na ozivenie.
zzzuzzzu
vsetko v poriadku, kazdy si dochudzuje uz podla svojej chuti, ja davam cicer v sklenenej flasi z dm aj s vodou a nevarim ho uz. citronovu stavu davam len ked mam, niekedy ju vobec nedavam. obcas dochutim este s takym korenim ktore mi priniesla kamaratka z dovolenky-len neviem ako sa to vola.
danila
práve som spravila hummus podľa tvojho receptu- je fantastický, neviem sa ho dojesť, dala som 3 strúčiky cesnaku, viac citr.šťavy - je super,ďakujem za dobrý recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia