Foto: madelane
Kedže je cuketová sezóna v plnom prúde, som núťená hľadať nové spôsoby využitia, ale niekedy sa mi nechce sústrediť na cudzí recept, tak len Zobraziť celý popisKedže je cuketová sezóna v plnom prúde, som núťená hľadať nové spôsoby využitia, ale niekedy sa mi nechce sústrediť na cudzí recept, tak len improvizujem :D
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvarimé v osolenej vode do mäkka.
-
2
Cuketu nakrájame na silnejšie plátky a pečieme 10 min z každej strany.
-
3
Cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky. Na panvici si rozohrejeme lyžicu masla s troškou oleja, pridáme cibuľu a keď trochu zmäkne, aj šampiňóny (ja ich hneď aj solím, aby rýchlo pustili šťavu). Pridáme mleté korenie podľa chuti a dusíme do mäkka, podliate troškou vody.
-
4
Do olejom vymastenej zapekacej misy na seba navrstvíme zemiaky, cuketu, šampiňóny, časť nastrúhanej parenice a nakoniec opäť zemiaky. Posypeme zbytkom parenice, čestvo umletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Pečieme 15 min na 180°C. Keďže je už všetko hotové, ide viac menej len o estetickú záležitosť :D
-
5
Výbornou prílohou sú pečené plnené paradajky a opäť cuketa ;)) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu