Zapekané zemiaky s pečenou cuketou

madelane - fotkamadelane, 6. júla 2012
Zapekané zemiaky s pečenou cuketou
Foto: madelane

Kedže je cuketová sezóna v plnom prúde, som núťená hľadať nové spôsoby využitia, ale niekedy sa mi nechce sústrediť na cudzí recept, tak len Zobraziť celý popisKedže je cuketová sezóna v plnom prúde, som núťená hľadať nové spôsoby využitia, ale niekedy sa mi nechce sústrediť na cudzí recept, tak len improvizujem :D

15 minút
na 180 °C

Suroviny

5 Veľké
1
4 vacsie
1 stredne veľká




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvarimé v osolenej vode do mäkka.

    Zapekané zemiaky s pečenou cuketou - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu nakrájame na silnejšie plátky a pečieme 10 min z každej strany.

    Zapekané zemiaky s pečenou cuketou - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky. Na panvici si rozohrejeme lyžicu masla s troškou oleja, pridáme cibuľu a keď trochu zmäkne, aj šampiňóny (ja ich hneď aj solím, aby rýchlo pustili šťavu). Pridáme mleté korenie podľa chuti a dusíme do mäkka, podliate troškou vody.

    Zapekané zemiaky s pečenou cuketou - obrázok 3
  4. 4

    Do olejom vymastenej zapekacej misy na seba navrstvíme zemiaky, cuketu, šampiňóny, časť nastrúhanej parenice a nakoniec opäť zemiaky. Posypeme zbytkom parenice, čestvo umletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Pečieme 15 min na 180°C. Keďže je už všetko hotové, ide viac menej len o estetickú záležitosť :D

    Zapekané zemiaky s pečenou cuketou - obrázok 4
  5. 5

    Výbornou prílohou sú pečené plnené paradajky a opäť cuketa ;)) Dobrú chuť!

    Zapekané zemiaky s pečenou cuketou - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Lepsi nez varene platky brambor jsou ty platky predsmazene jako hranolky !! Pak dal podle tveho postupu. Za me zampiony zprudka restuju vetsi kusy, jsou velice chutne . Recept je to skvely, kdo jeste nezkusil, at nevaha ani chvilku. Ja to delam dost casto, i v zime , jim cukety co se do me vejde ! :-)
madelane
Všetky suroviny sú variabilné, tak si môže každý doladiť podľa vlastnej chute. Varenie má byť predsa hravé ;))
mijaita
@madelane , to nebyla kritika, ale jen jsem se podelila o radu, kterou i ja kdesi dostala . Protoze je to opravdu skvele, podelila jsem se. Muze se i nekomu tenhle zpusob libit, mozna nekdy vyzkousis sama. o tom je tu prece diskuze pod receptem.
madelane
@mijaita , ja som to ani ako kritiku nevzala, ale to, že tie suroviny variabilné sú, je predsa pravda. Ja to robím takto, ty takto a niekto iný možno zasa inak, no v konečnom dôsledku je to stále veľmi chutné jedlo :)